Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΔΕΘ 2021): Δείτε live την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας (ΔΕΘ 2021): Δείτε live την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 85η ΔΕΘ
Σχετικά Άρθρα

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, υπογράμμισε νωρίτερα ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω την συμπρωτεύουσα και «πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω και κάποια από αυτά αγνοούνται».
Ο κ. Τσίπρας κατά συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.
Όπως είπε, «το κρίσιμο και το σημαντικό, είναι η επανεκκίνηση της δραστηριότητας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Έκθεση είναι εδώ και συνεχίζει να αποτελεί ένα αναπτυξιακό πόλο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ακόμη, αναφέρθηκε στον ρόλο και στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «είναι μία πόλη που έχει πάρα πολύ σημαντικές δυνατότητες και συνολικά η βόρεια Ελλάδα - δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν με σχέδιο. Βεβαίως, η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω. Και πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, έμειναν στάσιμες».
Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και σημείωσε πως «δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι μια νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έχει τη Θεσσαλονίκη ως επίκεντρο μεγάλων γεγονότων ακόμα και διακρατικών συναντήσεων, όπως εμείς είχαμε επιχειρήσει, αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω και κάποια από αυτά αγνοούνται.
Όπως το διαμετακομιστικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου, η σιδηροδρομική διασύνδεση της Εγνατίας, το λιμάνι, τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής, τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης, ο ΟΑΣΘ, το μετρό το οποίο θα μπορούσε ήδη να είχε ξεκινήσει και να αποτελεί μία ανακούφιση για τους πολίτες, ενδεχομένως χωρίς έναν σταθμό, όπως και στην Αθήνα είχε γίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα θέματα για τους Θεσσαλονικείς και την πόλη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης