Τελευταία Νέα
Πολιτική

Live η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ

Live η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ
Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ το Σάββατο (18/9/2021).
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θριαμβολογεί για την ανάπτυξη ενώ η πραγματική οικονομία πλήττεται, με βασικό σύνθημα της ομιλίας του τη «Νέα Αρχή» με μία προοεδευτική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας. 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως εξαπάτησε τη μεσαία τάξη για να κυβερνά μία μικρή ελίτ.
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους άξονες ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης, που θα αντικαταστήσει το αναποτελεσματικό, αυταρχικό και δήθεν επιτελικό κράτος, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε για την κατάργηση του νόμου για το επιτελικό κράτος, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση ενώ ως δυνατά χαρτιά της παρουσίας του προέταξε την αύξηση του κατώατου μισθού στα 800 ευρώ και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης για γενναία ενίσχυση της χρηματοδότησης της Υγείας και της Παιδεία.
     
Προοδευτική κυβέρνηση

 Tο κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η ανασφάλεια.
Την κοινωνική ανασφάλεια την αυξάνει η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες.
Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ και σημείωσε:
«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο».
«Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσέθεσε.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης