Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Οι τσαμπουκάδες της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Οι τσαμπουκάδες της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί
Tην ίδια ώρα που ο πρόεδρος Εrdogan επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, είπε η Φώφη Γεννηματά

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της τουρκικής φρεγάτας ανατολικά της Κρήτης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πώς "η Τουρκία αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει την κατάλληλη απάντηση από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη".
Η κ. Γεννηματά επισημαίνει το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Εrdogan επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης παραβιάζοντας βάναυσα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ έχει πολλαπλασιάσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου.
Όπως αναφέρει η πρέοδρος του ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή της, "εάν γίνει τελικά η συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας".
Τονίζει ακόμη, ότι "οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης