Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οξύνεται επικίνδυνα η ατζέντα της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μετά τη ΔΕΘ - Μετακινήσεις στη Δεξιά

Οξύνεται επικίνδυνα η ατζέντα της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μετά τη ΔΕΘ - Μετακινήσεις στη Δεξιά
Tην εκτίμηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα εκφράζουν βουλευτές
Σχετικά Άρθρα

Tην εκτίμηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα εκφράζουν βουλευτές αλλά και αναλυτές-δημοσκόποι.
Με τις δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει ένας άτυπος προεκλογικός αγώνας καθώς, δεν είναι και λίγοι που λένε ότι το 2022 είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Οπότε, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Εχθές, δύο δημοσκοπήσεις μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων κατέδειξε την προσωπική φθορά του Πρωθυπουργού αλλά και την μεγάλη επιφυλακτικότητα για τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

Νέα lockdown, κλεισμένα σχολεία και διακρίσεις σε μη εμβολιασμένους

Έχουμε ξαναγράψει ότι θα έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μέσα στο χειμώνα καθώς ανοίγουν μέτωπα που μέχρι τώρα λίγο μας απασχολούσαν όπως η κατάσταση στα σχολεία, η πανδημία καθώς και ο σταθερά μεγάλος αριθμός των αντιεμβολιαστών ή των εναντιωμένων στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
Το lockdown που έρχεται στην Θες/νίκη είναι προάγγελος και για άλλες πόλεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα ενώ ήδη στην Θεσνίκη έκλεισε ολόκληρο σχολείο από κρούσματα.
Από την άλλη, τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους θα δημιουργήσουν διαχωρισμούς και αναμενόμενη παραβατικότητα σε χώρους εργασίας και σε χώρους εστίασης-ψυχαγωγίας. Ασφαλώς, αυτό θα έχει κόστος.

Ανοίγει το ζήτημα των Ειδικών Δικαστηρίων για Παππά - Παπαγγελόπουλο

Επίσης, το επόμενο διάστημα έρχονται στο προσκήνιο οι συνεδριάσεις των Δικαστικών Συμβουλίων για τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά.
Ήδη, είδαμε ότι το προηγούμενο διάστημα η επιτροπή δεοντολογίας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Παππά να αρθεί η ασυλία του κ. Κελέτση, δείγμα ότι και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα αποδοκιμάζουν το πρώην ισχυρό άνδρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε λίγο καιρό, ωστόσο, θα επανέλθουν οι περιπτώσεις και των δύο υπουργών στον δημόσιο λόγο και ενδεχομένως μέχρι να παραπεμφθούν σε Ειδικό Δικαστήριο να αξιοποιηθούν ως αντίβαρο της πίεσης που θα δέχεται η κυβέρνηση από την καθημερινότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει ξανά το ζήτημα των εργασιακών με τροπολογία για delivery

Αναπόφευκτα, στη καθημερινή αντιπαράθεση θα έρθουν και τα εργασιακά.
Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας επεξεργάζεται τροπολογία για τα delivery και τις ψηφιακές πλατφόρμες παραγγελιών όπου το καθεστώς θα είναι μόνο σχέση εξαρτημένης μισθωτής εργασίας.
Με αυτό τον τρόπο, θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να παγιδεύσει και τον Πρωθυπουργό αλλά και το Κ. Χατζηδάκη για τον πρόσφατο ψηφισθέντα νόμο.
Πρόταση νόμου θα κάνει και το ΚΚΕ για τα delivery.
Αναμένεται να στριμωχτεί η κυβέρνηση.

Aνασχηματισμός στους λοιμοξιολόγους και κόντρα για τα μονοκλωνικά

Το θέμα της πανδημίας έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η σχετική «ασυδοσία» των τηλεπιστημόνων και λοιμοξιολόγων να βγαίνουν στα κανάλια και να προκαλούν σύγχυση στο κοινό, πρέπει να σταματήσει.
Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα δούμε ανασχηματισμό στο σχήμα των λοιμοξιολόγων που συμβουλεύει την κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, σκοπεύει να σηκώσει το ζήτημα των μονοκλωνικών φαρμάκων για το οποίο πιστεύει ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν, όπου συνάπτει συμφωνία προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων για θεραπείες κατά του ιού με φαρμακευτική εταιρεία, την δικαιώνει.

Στη Δεξιά κινείται κόσμος και το δείχνουν και οι δημοσκοπικές εταιρείες

Ζήτημα που θα είναι ιδιαιτέρως θερμό το επόμενο διάστημα είναι βασικά ζητήματα της δεξιάς ατζέντας όπως π.χ η μετανάστευση που θα πιέσουν την κυβέρνηση.
Η πρόσφατη περίπτωση Μπογδάνου θα ανακινήσει ένα πολύ μεγάλο όγκο ψηφοφόρων στο να ψαχτούν ποιον θα στηρίξουν την επόμενη μέρα.
Πριν μέρες είδαμε ένα μεγάλο πλήθος στελεχών από κόμματα της δεξιάς να επισκέπτονται τον Γράμμο και να καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο.
Ανάμεσα τους ήταν ο Κ.Μπογδάνος, ο Φ.Κρανιδιώτης, ο Θ.Τζήμερος, o A.Μυλωνάκης , εκπρόσωποι του κόμματος Κασιδιάρη και της Χρ.Αυγής, ο πρώην ευρωβουλευτής της Χ.Αυγής Γ.Επιτήδειος, ο Μ.Αγγελάκας πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και βεβαίως πολλοί βασιλικοί. Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε σε δημοσκοπήσεις όπως οι προαναφερόμενες να εμφανίζεται με ποσοστό από 1,5%-2% το κόμμα Κασιδιάρη Έλληνες για την Πατρίδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες «βλέπουν» το κόμμα και πιθανώς με απλή αναλογική να είναι μέσα ξανά στη Βουλή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης