Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο 23/9 η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Αύριο 23/9 η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Οι επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη
Σχετικά Άρθρα

Αύριο Παρασκευή 23/9 θα απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Όπως γνωρίζετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με ξένους ηγέτες, αξιωματούχους του ΟΗΕ, στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας καθώς και στελέχη της δυναμικής ελληνικής ομογένειας.
Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα βρίσκονται οι συμμαχίες της χώρας, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, διεθνείς, σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι σχέσεις με το Αμερικανικό Κογκρέσσο.
Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel για επιλεγμένους ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών» τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Το πρόγραμμα

Όπως είπε «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με γ.γ του ΟΗΕ, Antonio Guterres, με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed Menfi στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων ενώ υπογράμμισε πως μέρος της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, όπως η συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης