Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσημη κυβερνητική δυσαρέσκεια για Ελπιδοφόρο - Τον είχαν προειδοποιήσει να μην πάει στην εκδήλωση - Αλλάζει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Επίσημη κυβερνητική δυσαρέσκεια για Ελπιδοφόρο - Τον είχαν προειδοποιήσει να μην πάει στην εκδήλωση - Αλλάζει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μέσα από κύκλους του για την στάση του δεν έγιναν δεκτές από την ελληνική κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Τη δυσαρέσκειά της με τον πιο επίσημο τρόπο εξέφρασε η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τη στάση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας.
«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της» ήταν η επίσημη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου στην σημερινή ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η στάση του Αρχιεπισκόπου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο όχι μόνο να αναβληθεί το ραντεβού που θα είχαν Πρωθυπουργός-Αρχιεπίσκοπος στην Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν (αυτό μάλλον θεωρείται απίθανο) αλλά και την παρουσία του Πρωθυπουργού στην ξενάγηση στο Ground Zero και τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου.
Πλέον, «όλα είναι υπό διαμόρφωση» ήταν η φράση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου σχετικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού μετά και την στάση του Αρχιεπισκόπου. Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την ομογένεια δεν μπορούν να μη γίνουν και έτσι εξετάζεται ένα εναλλακτικό πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.
Επίσης, σύμφωνα με άλλον κυβερνητικό αξιωματούχο «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί πριν την παρουσία του με τους Ερντογάν-Τατάρ-Τσαβούσογλου από κυβερνητικά και στελέχη του ΥΠ.ΕΞ να μην παραβρεθεί στον ουρανοξύστη που στεγάζει το «Σπίτι της Τουρκίας». Όπως φαίνεται, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος δεν έλαβε σοβαρά τις παραινέσεις των στελεχών αυτών.
Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μέσα από κύκλους του για την στάση του δεν έγιναν δεκτές από την ελληνική κυβέρνηση γι’ αυτό άλλωστε, υπάρχει η αινιγματική στάση της κυβέρνησης για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.
Δεδομένων όλων των παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προσωπική ατζέντα του Αρχιεπισκόπου είναι ασύμβατη με την επίσημη ελληνική διπλωματία και παρά την ερώτηση του BN στο σημερινό briefing των συντακτών, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να μεταφέρει την δυσαρέσκειά της και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Σωτήρης Πίκουλας

sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης