Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 24/9 η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ – Πιθανή η συνάντηση με Ελπιδοφόρο

Σήμερα 24/9 η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ – Πιθανή η συνάντηση με Ελπιδοφόρο
Συναντήσεις με επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και οικονομολόγους
Σχετικά Άρθρα

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα Παρασκευή 24/9 (στις 23:15 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην ανάγκη κινητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Συναντήσεις με ΜΜΕ, επενδυτές, οικονομολόγους

Ο κ.Μητσοτάκης θα αρχίσει την τρίτη και τελευταία ημέρα της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη με τη συνάντηση με το editorial bord της εφημερίδας Wall Street Journal.
Κατόπιν θα συναντηθεί με τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks και μετά με τον επενδυτή Henry Cravis.
Στις 19:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla ενώ στις 23:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al Menfi.

Στο Ground Zero

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ground Zero της Νέας Υόρκης.
Αν και αρχικά είχε αναφερθεί πως ο κ.Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος επρόκειτο να τον ξεναγήσει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά το mea culpa του Αρχιεπισκόπου και τη συγνώμη του προς Ελλάδα και Κύπρο για το ότι παρέστη στην τελετή εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου» στην Νέα Υόρκη, δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ersin Tatar, μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης