Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Θέλουμε τη ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου ή μια σύγχρονη επιχείρηση;

Οικονόμου: Θέλουμε τη ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου ή μια σύγχρονη επιχείρηση;
«Το σχέδιο της ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον και δεν αποτελεί ούτε εκχώρηση, ούτε ξεπούλημα, ούτε καν πώληση της εταιρείας» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα
«Ποια ΔΕΗ θέλουμε;» είναι το ερώτημα που αναλύει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
«Το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με το σχέδιο της ΔΕΗ, είναι το αν θέλουμε τη ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου και της εποχής του ή μια σύγχρονη επιχείρηση, που θα αντλεί κεφάλαια για να εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, θα πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα.
Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κατανοήσει ότι η άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επενδύσει στις ΑΠΕ, τόσο εντός της χώρας όσο και στα Βαλκάνια, διασφαλίζοντας επαρκές και φθηνό ρεύμα για όλους σε διάρκεια δεκαετιών. Δέσμιος ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα, αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία της ενεργειακής επάρκειας και της απεξάρτησης μας από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τις πολιτικές, οικονομικές και γεωστρατηγικές προτεραιότητες στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος η πράσινη μετάβαση της ΔΕΗ και δράσεις όπως η υπογειοποίηση των δικτύων της, στην οποία θα μπορεί πλέον να επενδύσει η επιχείρηση», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.
«Κανείς δεν ξεχνά ότι όσο κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης. Το 2018 έγραφε ζημιές 2,8 εκ. ευρώ ημερησίως. Σήμερα, η ΔΕΗ μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημειώνει:
«Το σχέδιο της ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον και δεν αποτελεί ούτε εκχώρηση, ούτε ξεπούλημα, ούτε καν πώληση της εταιρείας. Αν γινόταν πώληση -όπως προέβλεπε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που ευτυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει- τα έσοδα θα πήγαιναν στους δανειστές για το δημόσιο χρέος, και όχι στη ΔΕΗ. Αντίθετα, τώρα τα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας για να δημιουργηθεί ανταποδοτικό όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή. Επιπλέον διασφαλίζεται ο στρατηγικός ρόλος του δημοσίου, με ποσοστό 34%. Και βέβαια δεν πρόκειται για “ξεπούλημα”, γιατί, αν κάποιος ήθελε να “ξεπουλήσει”, δεν θα επέλεγε να βγει στην αγορά με τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή μετοχής, που είναι υψηλή».
«Ο κ. Τσίπρας με τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου που ευαγγελίζεται ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης