Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο μικροσκόπιο παιδιά και σχολεία - Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων

Στο μικροσκόπιο παιδιά και σχολεία - Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων
Στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για πρώτη φορά περιλαμβάνεται η διάθεση κλινών μόνο για παιδιά σε όλη τη χώρα

Αν και οι δύο πρώτες εβδομάδες που είναι ανοιχτά τα σχολεία έχουν κυλήσει ικανοποιητικά, το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό αντιμετώπισης κρουσμάτων αποκλειστικά για ανήλικους και μάλιστα, σε αυτό περιλαμβάνεται η διάθεση κλινών στα νοσοκομεία μόνο για παιδιά σε όλη τη χώρα.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας

Στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει εξετάσει όλα τα σενάρια για τους ανήλικους που μπορεί να νοσήσουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, για πρώτη φορά περιλαμβάνεται η διάθεση κλινών μόνο για παιδιά σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, το σχέδιο αυτό χωρίζεται σε τρειος βασικούς άξονες:

  • Ήδη τα νοσοκομεία Παίδων έχουν δημιουργήσει κλίνες για κρούσματα που μπορεί να αφορούν μικρά παιδιά
  • Οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων της χώρας θα διαθέσουν κρεβάτια αποκλειστικά μόνο για περιστατικά κορωνοιού
  • Αν χρειαστεί- κάτι που αποτελεί ακραίο σενάριο- θα αξιοποιηθούν και παιδιατρικές κλινικές του ιδιωτικού τομέα

Στην Αττική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σχεδιασμός προβλέπει σε πρώτη φάση να υπάρχουν τουλάχιστον 200 κρεβάτια για περιστατικά με ανήλικους, όπως και ένα ποσοστό ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Αν και βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και υπάρχουν και σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, σύνφωνα με τα οποία ένα τμήμα για να κλείσει θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50+1 των μαθητών, το υπουργείο Παιδείας παραμένει σε επιφυλακή.
Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα μπορούσαν να αλλαξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κλείνει ένα τμήμα με λιγότερα κρούσματα.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να γίνει πράξη το κλείσιμο ενός τμήματος με 50+1 μαθητές νοσούντες, θα σημαίνει ότι δεν τηρήθηκαν ουσιαστικά τα μέτρα, αφού μόλιςς εκδηλωθεί κρούσμα ακολυθείται ολόκληρη διαδικασία με καθημερινά τεστ που θα βοηθήσει τόσο στον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων, όσο και στην απομόνωση των θετικών στον ιό ατόμων.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης