Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φεύγει από το πεδίο της πανδημίας και θέλει την άνεση του τουρισμού - Θα ενδώσει το Μαξίμου στον «εκβιασμό» Αρκουμανέα;

Φεύγει από το πεδίο της πανδημίας και θέλει την άνεση του τουρισμού - Θα ενδώσει το Μαξίμου στον «εκβιασμό» Αρκουμανέα;
Η φυγή του από τον ΕΟΔΥ ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό από την στιγμή που ήθελε να φύγει και ο Β.Κικίλιας από το υπουργείο καθώς «τους χαλούσε» το προφίλ η πανδημία καθώς και η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος
Σχετικά Άρθρα

Εδώ και μέρες ήταν γνωστή η πρόθεση του Παναγιώτη Αρκουμανέα να αποχωρήσει από τον ΕΟΔΥ.
Είχε προωθήσει την παραίτησή του προφορικά και με συγκεκριμένες διαρροές προς τα ΜΜΕ είχε κάνει κατανοητό ότι δεν θέλει να καθίσει άλλο στην προεδρία του ΕΟΔΥ.
Πόσο μάλλον όταν πλέον στο Υπουργείο Υγείας δεν θα είναι ο φίλος ο Βασίλης Κικίλιας να τον προστατεύει.

Έξαλλο το Μαξίμου με το «δίδυμο αποτυχίας»

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε για δύο λόγους.
Πρώτον διότι ο ΕΟΔΥ είναι ένας οργανισμός που βρίσκεται σε «πόλεμο» ενόψει του 4ου κύματος και δεν μπορεί να μένει ακέφαλος την δύσκολη στιγμή και δεύτερον διότι οι ευρύτερες αλλαγές στα υπουργεία αποφασίζονται από το Μαξίμου.
Γενικότερα, το Μαξίμου ήταν ιδιαιτέρως επικριτικό απέναντι στους δύο διότι «δρουν ως δίδυμο και ως στελέχη που πάσει θυσία πρέπει να βολευτούν κάπου».

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του

Το θέμα, πλέον, είναι, ποιος θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αρκουμανέα στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥ. Οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του είναι ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και νυν συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου και καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί την Δευτέρα (4/10).

Ο ΕΟΔΥ και η πανδημία χαλούσε το προφίλ σε Κικίλια-Αρκουμανέα

Η φυγή του από τον ΕΟΔΥ ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό από την στιγμή που ήθελε να φύγει και ο Β.Κικίλιας από το υπουργείο καθώς «τους χαλούσε» το προφίλ η πανδημία καθώς και η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. Η Ελλάδα με τόσα μέτρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς «κατάφερε» να εμβολιάσει μόνο ένα 57% όταν άλλες χώρες της Ε.Ε έχουν ξεπεράσει το 70%. Το σύστημα Κικίλια-Αρκουμανέα, έχοντας πίσω του έναν ολόκληρο όμιλο ΜΜΕ, κατάφερε να περάσει αλώβητο από αυτή την αποτυχία και να πέσουν οι ευθύνες σε άλλους όπως ο Α.Σκέρτσος, ο Ν.Χαρδαλιάς κ.α.

Θέλει Τουρισμού γιατί θέλει να προσφέρει...

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας θέλει να μετακινηθεί στο Υπουργείο Τουρισμού αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε σε ποια θέση.
Εάν τελικά το Μέγαρο Μαξίμου τον μετακινήσει στο Υπουργείο Τουρισμού – θέλοντας να κάνει και το χατήρι του Β.Κικίλια- θα έχει υποκύψει σε έναν έμμεσο εκβιασμό.
Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναγράψει εάν πάει στο Υπ.Τουρισμού δεν θα πάει ως απλός μετακλητός υπάλληλος.
Θα πρέπει να «φάει» τη θέση κάποιου ή στην διοίκηση ΕΟΤ ή στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείο, εκτός αν δημιουργεί νέα θέση για εκείνον!
Θα ήταν, όμως, άδικο καθώς το σχήμα τα έχει πάει καλά και εχει συνεισφέρει στην άνοδο του τουρισμού.
Ο Π. Αρκουμανέας ισχυρίζεται στο περιβάλλον του ότι θα ήθελε να συνεισφέρει στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό καθώς έχει την εμπειρία ενασχόλησης με το χώρο.
Με την εταιρεία του Smart Concepts είχε αναλάβει παλαιότερα την οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης