Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου - Βορίδης: Κυρίαρχο μέτρο η χρήση μάσκας

Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου - Βορίδης: Κυρίαρχο μέτρο η χρήση μάσκας
Ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι κανονικά θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθούν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκρωβρίου αλλά και οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το «παρών» θα μπορέσουν να δώσουν όλοι και όχι μόνο οι εμβολιασμένοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την απόφαση αυτή για τις παρελάσεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων και πρόσθεσε εξηγώντας την απόφαση: «Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις».
Συμπλήρωσε, δε, ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».«Θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις με τήρηση των υγειονομικών μέτρων κυρίως με χρήση της μάσκας» είπε ο κ. Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ στο ερώτημα αν θα επαναληφθεί η πρακτική με τις προκλήσεις απάντησε «θα γίνουν κανονικά, όχι με προσκλήσεις».
Διευκρίνισε, επίσης, σε νέα ερώτηση ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να διεξαχθεί μόνο για εμβολιασμένους.
Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αν και δεν χειρίζομαι το θέμα κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

Οι συστάσεις των ειδικών

Στον αντίποδα, πάντως, οι επιστήμονες τάσσονται ανοιχτά κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων και των εορτασμών για τον Άγιο Δημήτριο.
«Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο στρατός.
Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων» υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι οι περσινοί εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη ήταν η αιτία για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και τον δύσκολο χειμώνα με εκατοντάδες νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης