Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Pendarovski (Β. Μακεδονία) στην Ελλάδα – Συνάντηση με Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Pendarovski (Β. Μακεδονία) στην Ελλάδα – Συνάντηση με Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου
Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 5/10 και μεθαύριο Τετάρτη 6/10 ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Stevo Pendarovski κατόπιν πρόσκλησης της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.
Ο κ.Pendarovski, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψη τους, θα συναντηθεί τόσο με την κα.Σακελλαροπούλου όσο και με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ενώ θα έχει επαφές επίσης με το δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη αλλά και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Τρίτη 5/10, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Pendarovski θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στις 10:30, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του και θα ακολουθήσει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατ΄ιδίαν συνάντησης των δύο Προέδρων θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Για τις 12:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Pendarovski με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η κα. Σακελλαροπούλου θα παραθέσει, στις 20:00, επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.
Επιπλέον, ο κ.Pendarovski θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη, όπου προβλέπεται να δει το αρχείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας «η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Pendarovski στην Ελλάδα συνιστά την πρώτη ιστορική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης