Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από τα επικοινωνιακά φάουλ Μητσοτάκη με ψεκασμένους και Αρκαλοχώρι στα συνεχή σοκ Στουρνάρα για χρέος, τράπεζες

Από τα επικοινωνιακά φάουλ Μητσοτάκη με ψεκασμένους και Αρκαλοχώρι στα συνεχή σοκ Στουρνάρα για χρέος, τράπεζες
Η κυβέρνηση πρέπει να έχει λόγο ενωτικό, πρέπει να στοχεύει στο σύνολο της κοινωνίας και όχι να προβαίνει σε διαχωρισμούς που δεν έχουν καμία πολιτική ή επιστημονική σημασία.
Σχετικά Άρθρα

Βιώνουμε μια δραματική κατάσταση όλοι οι πολίτες λόγω της πανδημίας και ενίοτε, λέγονται υπερβολές απόρροια της έντασης, του φόβου ή των ανησυχιών για το άγνωστο μέλλον…
Ωστόσο οι ηγέτες ξεχωρίζουν στα δύσκολα, διαφοροποιούνται στα δύσκολα και κρίνονται και δοκιμάζονται στα δύσκολα.
Ξεπερνώντας γραφικές φιγούρες που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη όπως ο Βασιλακόπουλος πνευμονολόγος ο οποίος έχει καταστεί τηλεμαϊντανός, που πετάει το ένα μαργαριτάρι μετά το άλλο και διασύρει την επιστήμη που πρεσβεύει – τελευταία του αναφορά πάλι να καταργηθεί η μουσική από τα μαγαζιά – δεν μπορούμε να μην εστιάσουμε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος με ορισμένες αναφορές του έχει προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.
Οι αναφορές για 3,5 εκατ έλληνες ότι επειδή δεν εμβολιάστηκαν είναι ψεκασμένοι, τσαμπαντζήδες και άλλα κοσμητικά επίθετα, είναι προφανές ότι αποτελεί επικοινωνιακό φάουλ, υποδηλώνει πολιτική ανωριμότητα και ανούσια αυταρέσκεια που δεν συνάδει με το προφίλ του πρωθυπουργού.
Και ενώ χωρίς καμία αμφιβολία οι δηλώσεις αυτές ήταν επιεικώς απαράδεκτες και είναι αλήθεια έκτοτε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αποτελεί μια ακραία λανθασμένη επιστημονική και πολιτική απόφαση που μόνο έχει ζημιώσει την ελληνική κοινωνία και δηλητηριάσει τους πολίτες.
Η κυβέρνηση πρέπει να έχει λόγο ενωτικό, πρέπει να στοχεύει στο σύνολο της κοινωνίας και όχι να προβαίνει σε διαχωρισμούς που δεν έχουν καμία πολιτική ή επιστημονική σημασία.
Επίσης ένα ερώτημα θα θέσουμε, οι εμβολιασμένοι ή κατ΄ ομολογία εμβολιασμένοι είναι όντως εμβολιασμένοι και το αναφέρουμε αυτό γιατί με την πάροδο 6 μηνών το τείχος ανοσίας έχει καταρρεύσει, οπότε όσοι δεν έχουν κάνει την 3η δόση συνεχίζουν να είναι προστατευμένοι ή όχι;
Η απάντηση προφανώς δεν θα δοθεί από τους έλληνες τηλεπιστήμονες αλλά από το Ισραήλ, που αποφάσισε να καταργεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όσους εμβολιασμένους δεν κάνουν την 3η δόση…

Η περίπτωση του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης

Το Ηράκλειο χτυπήθηκε βίαια από το Εγκέλαδο προκαλώντας σημαντικές ζημίες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από την Κρήτη, οπότε πέραν από πρωθυπουργός των ελλήνων – μάλλον των εμβολιασμένων και όχι ψεκασμένων ανεμβολίαστων – έχει ειδική κοινωνική αναφορά στην Κρήτη.
Βρέθηκε στην περιοχή και συνέβησαν δύο πράγματα τα οποία μας άφησαν πολύ κακή εντύπωση.
Πρωτίστως η παρουσία του πρωθυπουργού στην πληγείσα περιοχή ήταν πολύ θετική πρωτοβουλία, έτσι πρέπει να πράττει ένας πρωθυπουργός, όμως όταν μια κάτοικος του χωριού τον ρώτησε γιατί καθυστερεί η στήριξη ο ίδιος απάντησε «θα το ξαναχτίσουμε το χωρίο αλλά με τον σωστό τρόπο».
Η αναφορά αυτή προκάλεσε τους πολίτες λες και οι πολίτες αποφασίζουν να χτίσουν ένα σπίτι και όχι η πολεοδομία που εγκρίνει τις οικοδομικές άδειες.
Η αντίδραση των πολιτών ήταν άμεση, όχι να μας ρίξετε και ευθύνη για τις καταστροφές στους πολίτες;
Ο Μητσοτάκης έχει μια τάση να ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες, ο ίδιος είναι πεφωτισμένος, άριστος, οπότε ο λαός πρέπει να έχει την ευθύνη ποτέ η κυβέρνηση, θυμίζει λίγο μεσαίωνα με τους άρχοντες και τους υποτελείς.
Και ενώ η φράση αυτή θα μπορούσε κανείς να πει ότι… μπορεί να είναι μια άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, η απόφαση στο γυμναστήριο του χωριού να στηθούν σκηνές στις οποίες μπορούν να διαμένουν μόνο εμβολιασμένοι είναι απόφαση απαράδεκτη, ανήθικη και ανέντιμη.
Το κράτος εφόσον κατά τρόπο απαράδεκτο έχει αποφασίσει να διαχωρίσει την κοινωνία τουλάχιστον ας μεριμνήσει για τους ανεμβολίαστους δημιουργώντας ένα άλλο χώρο στον οποίο θα μπορούσαν να διαμείνουν οι ανεμβολίαστοι.
Ότι αυτό δεν συνέβη αποτελεί πρόκληση στην λογική, δείχνει πολιτική μικρότητα και πολιτική μετριότητα.
Οι πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν, δεν πλήρωσαν τους φόρους στο κράτος, δεν έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στον νόμο και στο Σύνταγμα, δεν εργάζονται δεν προσφέρουν στην κοινωνία;
Ο διαχωρισμός αυτός είναι απαράδεκτος και δυστυχώς ακόμη και η Εκκλησία συναινεί σε αυτό τον διαχωρισμό, από πότε ο Χριστός χώρισε τους πολίτες σε μεν και δε… όμως ο αρχιεπίσκοπος, άχρωμος, πιόνι, χωρίς καμία κοινωνική αναφορά έγινε και αυτός υποχείριο…

Υποσημείωση

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια πληροφορία που την μεταφέρουμε χωρίς να την έχουμε διασταυρώσει και χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή προέλευσης καθώς θα την αναφέραμε.
Ισχύει ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ξενοδοχείο και αρνήθηκαν να το παρουσιάσουν;

Ο Στουρνάρας υπάρχει για να θυμίζει ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά λόγω χρέους και τραπεζών

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενίοτε με τις παρεμβάσεις τους μας θυμίζει ότι… κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα.
Πιο συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου δήλωσε ότι το ζήτημα του χρέους και οι τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν τα δύο βασικότερα προβλήματα.
Ερώτηση, η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να προσεγγίζει τα 400 δισεκ. αλλά όλα βαίνουν καλώς και η κυβέρνηση δεν κατάργησε το χαρτοφυλάκιο για τις τράπεζες υπό τον επιτυχημένο υφυπουργό Γιώργο Ζαββό επειδή τα προβλήματα των τραπεζών επιλύθηκαν;
Γιατί επανέρχεται ο Γιάννης Στουρνάρας και θέτει θέμα χρέους;
Παρεμπιπτόντως το ζήτημα του χρέους είναι τεράστιο μείκζονος2 σημασίας, εάν αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια το πρόβλημα θα γιγαντωθεί….
Ως προς τις τράπεζες, μόνο η Attica bank που εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι χρεοκοπημένη, οι άλλες συστημικές τράπεζες έχουν πλήρως σταθεροποιηθεί, ωστόσο ναι είναι αλήθεια αντιμετωπίσουν προκλήσεις και είναι πολλές….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης