Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς - Επενδύει ξανά σε νέες ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς - Επενδύει ξανά σε νέες ελευθερίες σε εμβολιασμένους
Την Τετάρτη 6/10/2021, λοιπόν, θα ανακοινωθούν ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς των τοπικών lockdown στις κόκκινες περιοχές.

Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης για το ζήτημα των εμβολιασμών και της διαχείρισης της πανδημίας ζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Φίλοι» της κυβέρνησης αμφισβητούν την διαχείρισης της κυβέρνησης για τη πανδημία

Πλέον ακόμα και «φίλοι» της κυβέρνησης αρχίζουν και ορθώνουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον “πρωταθλητισμό” που κάνουμε στους θανάτους εβδομαδιαίως λόγω του ιού.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε μία δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα αυτό και είναι προφανές ότι τα βέλη της κριτικής πάνε στον Άκη Σκέρτσο, κυρίως, που χειρίστηκε το θέμα των εμβολιασμών.
Δεν είναι ο μοναδικός που αρχίζει να ψελλίζει το προφανές.
Ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στους εμβολιασμούς και διανύει μία περίοδο με πολλούς θανάτους όταν ο ευρωπαικός μέσος όρος έχει πέσει κατά πολύ.
Το έχουν πει και άλλοι της ευρύτερης συμπολίτευσης.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος αλλά και γνωστοί αρθρογράφοι που τον τελευταίο καιρό έβαλαν κατά της κυβέρνησης για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Νέα μέτρα «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένος – Συντηρείται η διάκριση των πολιτών


Η κυβέρνηση λαμβάνοντας τα μηνύματα αυτά, προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες κινητροδότησης των εμβολιασμών.
Αφού μέχρι τώρα, η ιδέα των υποχρεωτικών εμβολιασμών – που έχει διχάσει κυβέρνηση και κόμμα- δεν προχωράει για λόγους πολιτικού κόστους, η κυβέρνηση προχωράει την Τετάρτη σε μέτρα μεγαλύτερης ελευθερίας σε όσους εμβολιάζονται έναντι των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, επενδύοντας έτσι σε μία τακτική διχασμού που μέχρι τώρα δεν της έχει βγει.
Την Τετάρτη 6/10/2021, λοιπόν, θα ανακοινωθούν ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς των τοπικών lockdown στις κόκκινες περιοχές.

Στόχευση στις πόλεις της Μακεδονίας-Θράκης που θα έχουν lockdown


Δηλαδή θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας που θα λειτουργούν κανονικά χωρίς απαγορεύσεις για τη μουσική – εφόσον απασχολούν εμβολιασμένους εργαζόμενους- και δεν θα υπόκειται στον περιορισμό της μη κυκλοφορίας από τις 1-6 το πρωί.
Όπως μάθαμε, είναι ένα μέτρο που έχει μεγαλύτερη στόχευση την αύξηση των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες – καθώς εκεί παρατηρούνται μεγάλη αποχή στους εμβολιασμούς- και θα αφορά περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών και πολλά κρούσματα και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να μπουν σε τοπικό lockdown.

Η κυβέρνηση θα επενδύσει στο δίπολο εμβολιασμένος = κανονικότητα

H κίνηση αυτή της κυβέρνησης απαντάει σε έναν γενικότερο προβληματισμό που έλεγε ότι αφού είμαι εμβολιασμένος γιατί να υφίσταμαι περιοριστικά μέτρα και γιατί να μην μπορώ να επιστρέψω στην κανονικότητα;
Έτσι, υπήρχαν πολλοί που προτιμούσαν να μην κάνουν το εμβόλιο αφού δεν τους εξασφάλιζε την «ελευθερία» που τους υποσχόταν η κυβέρνηση.
Τα επιστημονικά δεδομένα έδειξε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε εμβολιασμένος δεν είναι τόσο μεγάλος και ασφαλώς ότι οι περισσότεροι θάνατοι σχετίζονται με ανεμβολίαστους πολίτες.
Τέλος, ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης θα ανακοινώσει την Τετάρτη τη νέα επιτροπή που θα συμβουλεύεται το Μαξίμου και ενδεχομένως το νέο προεδρείο του ΕΟΔΥ.

Θα προκαλέσει συζήτηση η απόφαση για την παρέλαση


Τέλος, θα προκαλέσει μεγάλη δημόσια συζήτηση η απόφασης της κυβέρνησης να επιτρέψει τις παρελάσεις.
Δεν είναι τυχαίο που το προανήγγειλε ο Μ.Βορίδης, της δεξιάς πτέρυγας.
Θεωρείται κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση να επιτρέψει τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και γιατί είναι εθνική γιορτή και γιατί οι προηγούμενες δεν γιορτάστηκαν με παρελάσεις αλλά ήμασταν σε lockdown.
Εκτός αυτού, θα είναι και μια ευκαιρία να εκτονωθεί το πατριωτικό αίσθημα μετά τα πολύμηνα lockdown και φυσικά μετά την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης