Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τότε που ανέλαβε κάνει μόνο μειώσεις φόρων

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τότε που ανέλαβε κάνει μόνο μειώσεις φόρων
Όσο η ανάπτυξη προχωρά με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούμε να εξετάσουμε και άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, προχωρά μόνο σε μειώσεις φόρων διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως όσο η ανάπτυξη προχωρά με αυτούς τους ρυθμούς τόσο η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η χώρα μας έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας πως αν προχωρήσει σε μια μεγάλη μείωση για παράδειγμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, για τον οποίο παραδέχθηκε ότι είναι πολύ υψηλός, αυτό θα έχει επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά.

Βούληση να γίνουν οι παρελάσεις

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι πιθανότατα αύριο Τετάρτη 6/10 ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε ότι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα και αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για αυτό από τον κ. Πλεύρη.
Έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.
Σχολιάζοντας τους θανάτους στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών.
Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης