Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μπογδάνος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ του Μητσοτάκη – Οι εξηγήσεις Κυρανάκη, οι σαμαρικοί και η αυτονόμηση Δένδια

Ο Μπογδάνος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ του Μητσοτάκη – Οι εξηγήσεις Κυρανάκη, οι σαμαρικοί και η αυτονόμηση Δένδια
Δεν είπε κάτι παράλογο ο Μπογδάνος - Απλά η νέα ΝΔ δεν είναι πλέον το δεξιό κόμμα που ξέραμε - Η σημερινή ΝΔ δεν είναι το παραδοσιακό δεξιό κόμμα πλέον. Αποτελεί ένα κράμα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με προοδευτικό προσανατολισμό.
Σχετικά Άρθρα

Τον ασκό του Αιόλου μέσα στην Νέα Δημοκρατία ανοίγει η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Δένδιας – Μαξίμου ήταν απολύτως συντονισμένοι

Αυτό που υπονοείται από κυβερνητικές πηγές, είναι ότι Νίκος Δένδιας και η πλευρά του Πρωθυπουργού ήταν κατά κάποιο τρόπο συντονισμένοι για να απαντήσουν με σκληρό τρόπο στον πρώην βουλευτή της ΝΔ.
Οι πληροφορίες μας, κάνουν λόγο ότι η αναφορά του βουλευτή στην Βουλή ότι στις εκδηλώσεις στο Βίτσι πήρε μέρος και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου ενόχλησε ιδιαίτερα και προκάλεσε την αντίδραση του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου.
Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά, ο Νίκος Δένδιας απάντησε στον βουλευτή Μπογδάνο με σκληρή γλώσσα και λίγα λεπτά μετά ανακοινώθηκε η διαγραφή του Κ.Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Το λάθος timing για δεύτερη φορά


Ωστόσο, αυτό που ενόχλησε πολύ το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι ο Κ. Μπογδάνος είχε προειδοποιηθεί δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, την προηγούμενη φορά που είχε αναρτήσει κατάλογο με παιδιά νηπιαγωγείου σε σχολείο της Αθήνας.
Ουσιαστικά τότε είχε βγει η κίτρινη κάρτα διότι, πέραν των άλλων, η πράξη Μπογδάνου συνέβη αμέσως μετά την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και επισκίασε το καλάθι των παροχών που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Και τώρα, όμως, η παρέμβαση Μπογδάνου συνέβη σε μία φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν διχασμένος για την ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και λειτούργησε ώστε να στραφούν τα φώτα όλα στην κυβέρνηση και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο, πέραν από το timing και τις αναφορές του Μπογδάνου για το Γραφείου Πρωθυπουργού και το Βίτσι, ορθώνονται μπροστά μας μεγάλες αντιφάσεις.

Δεν είπε κάτι παράλογο ο Μπογδάνος - Απλά η νέα ΝΔ δεν είναι πλέον το δεξιό κόμμα που ξέραμε


Όσα είπε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ K. Μπογδάνος δεν είναι ψέματα.
Όντως, τα σχολεία στο Κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτα με παιδιά μεταναστών.
Και από την άλλη, οι θέσεις του ΚΚΕ και της ακροαριστεράς, στα περισσότερα εθνικά θέματα είναι σχεδόν κατά των ελληνικών συμφερόντων.
Επίσης, η φράση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ότι «δεν συμμερίζεται την αστική δημοκρατία» είναι απαράδεκτη και η ΝΔ δεν θα έπρεπε να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές με την διαγραφή δικών της στελεχών. Η σημερινή ΝΔ δεν είναι το παραδοσιακό δεξιό κόμμα πλέον. Αποτελεί ένα κράμα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με προοδευτικό προσανατολισμό.

Παρόλο που δεν ήταν στέλεχός τους, οι σαμαρικοί εκφράζουν ανησυχία για την διαγραφή

Ο «διωγμός» δεξιών και πατριωτικών θέσεων δεν αρέσει καθόλου στην πλευρά Σαμαρά, παρόλο που ο Κ. Μπογδάνος δεν είναι στέλεχος της επιρροής του, όμως, εκφράζει θέσεις που έχει εκφράσει παλαιότερα και ο πρώην Πρωθυπουργός.
Για παράδειγμα, ο κ. Σαμαράς έχει εκφράσει και παλαιότερα ότι υπάρχει μεγάλη μετανάστευση στην Ελλάδα.
Επίσης, έχουμε ξαναγράψει ότι κοντά στον Κ.Μπογδάνο βρίσκονται και στελέχη που εκφράζουν την πατριωτική πτέρυγα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, που όπως και τότε με την λίστα των παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, υποστήριζε ότι «δεν θα τον κρεμάσουμε κιόλας για όσα είπε», διότι προφανώς εκφράζουν και τον ίδιο αλλά όντας υπουργός δεν θέλει να τα δηλώσει δημοσίως.

Παρεμβαίνει με αρχηγικό τρόπο ο Νίκος Δένδιας και είναι κατά της πατριωτικής δεξιάς


Η δημόσια επίπληξη του Νίκου Δένδια προς τον Κ.Μπογδάνο φέρνει τον πρώτο να βρίσκεται σε αρχηγική τροχιά μέσα στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, είναι αλήθεια έχει αυτονομηθεί και εκφράζει περισσότερο την κεντρώα και φιλελεύθερη πτέρυγα και τους καραμανλικούς που πάντοτε είχαν φιλικές σχέσεις με το ΚΚΕ.
Και παράλληλα, βρίσκεται σε αντίθεση με την δεξιά πτέρυγα, υποστηρίζει την κεντρώα στροφή της ΝΔ αλλά από άλλη αφετηρία. Έχει, επίσης, την δική του διπλωματική γραμμή ξέχωρα από την ατζέντα του Πρωθυπουργού όπως π.χ επιθυμεί την επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία.

Ο Κυρανάκης ζητάει εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για την διαγραφή Μπογδάνου


Το Μαξίμου θα έχει πρόβλημα και με άλλους που στηρίζουν την γραμμή Μπογδάνου στην δεξιά ατζέντα.
Ήδη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής της ΝΔ, που επίσης, έχει τεθεί στο περιθώριο από την ηγεσία της ΝΔ, ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για την διαγραφή Μπογδάνου.
Σας έχουμε ξαναγράψει ότι Κυρανάκης - Μπογδάνος είναι φίλοι και έχουν σταθερές απόψεις για θέματα της πορείας της παράταξης.
Είναι σίγουρο ότι η διαγραφή Μπογδάνου θα δημιουργήσει κινητικότητα στην δεξιά πολυκατοικία.
Ήδη εξωκοινοβουλευτικά στελέχη όπως Θ. Τζήμερος πήραν θέση και τάχθηκαν κατά της ΝΔ για την αυστηρή στάση της στα δεξιά στελέχη και το χάιδεμα στον αριστερό χώρο.
Ενώ σε πορεία στήριξής του είναι και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης