Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για συμφωνία με τη Γαλλία: Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό

Κουτσούμπας για συμφωνία με τη Γαλλία: Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό
«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή, σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.
«Ένα χρόνο μετά, οι επιθέσεις των φασιστικών ομάδων αποδεικνύουν ότι ο φασισμός παραμένει πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών & αγωνιστών που βρίσκονται μπροστά στους αγώνες σε δύσκολες συνθήκες.
Ένα χρόνο πριν, στις 7/10/2020, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α. ικανοποιούσε την απαίτηση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο. Τότε λοιπόν είχαμε πει: δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός!», είπε από το βήμα της Βουλής, ο γγ του ΚΚΕ.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο άρθρο 18 της ελληνογαλλικής συμφωνίας και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «μπορείτε να μας πείτε ποιες και που θα είναι αυτές οι πολυεθνικές αποστολές. Τι σχέσει έχουν οι ελληνικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχέςΤι σχέση έχουν αυτές οι περιοχές με την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων; Τι είδους συμφέροντα έχει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις περιοχές;
Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η «συμφωνία αυτή υπηρετεί όχι τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά: - στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που συνοδεύονται πάντα και παντού και με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.Αυτό το ρόλο υπηρετεί η συμφωνία με την Γαλλία & η συμφωνία με τις ΗΠΑ».
«Αυτά που κρίνουν τη στάση ΝΑΤΟ-ΕΕ έναντι της Τουρκίας είναι: H στρατηγική σχέση με την Τουρκία, η επιδίωξη για σταθερότητα στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας, οι μπίζνες μεταξύ των αστικών τάξεων Aυτά αφορούν άμεσα KAI τη Γαλλία», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
«Η συμφωνία, όπως και  παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, όπως η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ -αμυντική λεγόταν και αυτή, που την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ- αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης