Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πως ένα καρτοτηλέφωνο φοβίζει την κυβέρνηση και η αυξημένη πιθανότητα εισόδου του Κασιδιάρη στην Βουλή

Πως ένα καρτοτηλέφωνο φοβίζει την κυβέρνηση και η αυξημένη πιθανότητα εισόδου του Κασιδιάρη στην Βουλή
Η Δημοκρατία δεν έχει να ανησυχεί από οποιοδήποτε Κασιδάρη, η Δημοκρατία στην Ελλάδα ουδέποτε αμφισβητήθηκε - Το ζήτημα είναι εάν η ΝΔ ανησυχεί για το τι συμβαίνει στα Δεξιά της όπου ένα ποσοστό 8% με 12% ασφυκτιά.
Σχετικά Άρθρα

Το τελευταίο διάστημα και όχι τυχαία, συστηματικά μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν στοχοποιήσει το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν έως πρότινος βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Και οι δύο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο αρχηγός του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκονται στις φυλακές Δομοκού μετά την καταδικαστική απόφαση από την δικαιοσύνη.
Ωστόσο για να αποδώσουμε την πραγματικότητα ως έχει, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν εμπλέκεται στην δολοφονία Φύσσα ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα όπως αποδείχθηκε από το δικαστήριο και τις ποινικές που επιβλήθηκαν αλλά και το αιτιολογικό σε κάθε απόφαση.
Η μοναδική κατηγορία για τον Κασιδιάρη είναι η ρητορική μίσους κατά λαθρομεταναστών όχι όμως η άμεση ή έμμεση εμπλοκή του στην υπόθεση Φύσσα.
Ο Κασιδιάρης έχει συστήσει ένα νέο εθνικιστικό κόμμα οι Έλληνες για την Πατρίδα.
Η καθολική πλειοψηφία των παλαιών στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν συμμετέχει στο κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα.
Εσχάτως και χρησιμοποιώντας το μόνο μέσω που είχε ένα καρτοτηλέφωνο, δημιουργούσε εκπομπές στο YouTube προβάλλοντας τις θέσεις του και την ιδεολογία του κόμματος του.
Μάλιστα μέσω της τεχνολογίας πρόσφατα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε μιλήσει μέσα από τις φυλακές Δομοκού σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος… πριν δοθεί εντολή σε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να διακόψουν την σύνδεση.
Ως κρατούμενος στις φυλακές δικαιούται καθημερινή επικοινωνία μόνο μέσω καρτοτηλεφώνου.
Το καρτοτηλέφωνο λοιπόν ήταν το μέσο ώστε να επικοινωνεί με μέλη του κόμματος του και να ανεβάζει video στο YouTube.

Πότε στοχοποιήθηκε;

Ο Κασιδιάρης στοχοποιήθηκε εκ νέου για ένα και μόνο λόγο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Έλληνες για την Πατρίδα άρχισε να ανακάμπτει και υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι θα μπει στην Βουλή.
Μάλιστα σε δημοσκόπηση σε νομό της Βορείου Ελλάδος, οι Έλληνες για την Πατρίδα ελάμβαναν ποσοστό 7,9% και ήταν τρίτο κόμμα.
Με αναγωγή το Κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα φαίνεται να αγγίζει το κατώτατο όριο του 3%, όριο που θα επιτρέψει την είσοδο στην Βουλή ανεξαρτήτως εκλογικού συστήματος, απλής ή ενισχυμένης αναλογικής.
Η είσοδος στην Βουλή του Κασιδιάρη, δημιούργησε αντανακλαστικά στην Νέα Δημοκρατία κυρίως γιατί ήδη υπάρχει αναβρασμός στον Δεξιό πυρήνα του κόμματος που αριθμεί ποσοστό 8% με 12%.
Ο δεξιός πυρήνας ασφυκτιά στην ΝΔ που έχει προσεγγίσει κεντρώες ιδέες και συνεργάζεται με το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ.

Η αρνητική διαφήμιση είναι καλύτερη από την αφάνεια

Λόγω αυτής της δημοσκοπικής ανόδου ο Κασιδιάρης μπήκε στο στόχαστρο των βασικών στελεχών της ΝΔ.
Ο Νίκος Δένδιας ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης σε άρθρο του αναφέρθηκε εκ νέου στην Χρυσή Αυγή.
Μέσα στην Βουλή μετά την αποπομπή εντός ή εκτός εισαγωγικών του Μπογδάνου ανεξάρτητου βουλευτή της ΝΔ επίσης ο Κασιδιάρης βρέθηκε στο επίκεντρο.
Μέχρι και ο Μπογδάνος ανέφερε ότι έχει εναντιωθεί στον Κασιδιάρη.
Προφανώς τα στελέχη της ΝΔ στοχοποίησαν τον Κασιδάρη όχι μόνο γιατί έχουν ευαισθησίες περί την Δημοκρατία αλλά γιατί η είσοδος στην Βουλή του Κασιδιάρη θα αποτελέσει σοκ για το σύστημα που επιχείρησε να τον απομωνώσει με κάθε τρόπο.
Συν τοις άλλοις θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος εντός της παραδοσιακής Δεξιάς που δεν είναι ενθουσιασμένη με την κεντρώα στροφή της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη.
Το 3% και η είσοδος στην Βουλή μπορεί να σηματοδοτήσει περαιτέρω απώλειες από τα Δεξιά της ΝΔ και έτσι να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η στοχοποίηση Κασιδιάρη δεν ήταν τυχαία, το κίνητρο ήταν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι θα μπορούσε να μπει στην Βουλή μέσα από τις φυλακές Δομοκού με όπλο… μια τηλεκάρτα και ένα καρτοτηλέφωνο.
Την ίδια ώρα που ο Κασιδιάρης είναι στην φυλακή ο Μένιος Θουρθιώτης παρ΄ ολίγον υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και ο οποίος κατηγορείται για τον μισό ποινικό κώδικα, αποφυλακίστηκε.
Επίσης ο Κουφοντίνας συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος παρ΄ ότι αποδείχθηκαν οι συστηματικές δολοφονικές του πράξεις ως τρομοκράτης της 17ης Νοεμβρίου.
Όλα αυτά είχαν ένα αποτέλεσμα, μέσω μιας συντονισμένης διαδικασίας απαγόρευσαν στον Ηλία Κασιδιάρη να χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο και να συνομιλεί με το κόμμα του και τα στελέχη.
Η εξέλιξη αυτή έγινε trends στο twitter με το … Μαζί σου Ηλία.

Συμπέρασμα

Εάν το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα δεν φαινόταν δημοσκοπικά ότι ανακάμπτει και θα μπει στην Βουλή προφανώς και κανείς δεν θα ασχολείτο με το καρτοτηλέφωνο του Κασιδιάρη.
Η ανησυχία για απώλειες από τα Δεξιά ήταν η βασική αιτία της ενεργοποίησης των μηχανισμών της κυβέρνησης.
Όμως η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν πως ένας φυλακισμένος δυνητικά μπορεί να καταφέρει να μπει στην Βουλή, εξέλιξη που ακόμη και εάν είναι στην φυλακή θα πρέπει να μεταφέρεται για να παρακολουθεί στην Βουλή συνεδριάσεις και να αγορεύει ως αρχηγός κόμματος.
Οπότε ο Κασιδιάρης έπρεπε να φιμωθεί.
Το ερώτημα είναι εάν αυτή η πράξη φίμωσης είναι σύννομη γιατί και ένας φυλακισμένος έχει κάποια ελάχιστα δικαιώματα που ορίζουν οι κανόνες των φυλακών και οι νόμοι.
Η Δημοκρατία δεν έχει να ανησυχεί από οποιοδήποτε Κασιδάρη, η δημοκρατία στην Ελλάδα ουδέποτε αμφισβητήθηκε.
Το ζήτημα είναι εάν η ΝΔ ανησυχεί για το τι συμβαίνει στα Δεξιά της όπου ένα ποσοστό 8% με 12% ασφυκτιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης