Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά για εσωκομματικές εκλογές στις 5/12: Θέλουμε διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις

Γεννηματά για εσωκομματικές εκλογές στις 5/12: Θέλουμε διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις
"Προσπαθήσαμε να μην αποκλείσουμε κανένα από τους υποψηφίους με βάση το καταστατικό γιατί θέλουμε την πιο δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα", ανέφερε η Φ. Γεννηματά

«Θέλουμε διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις. Θέλουμε να ξαναγίνουμε ελκυστικοί», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, αναφερόμενη στις εσωκομματικές εκλογές στις 5/12.
«Αυτό που ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία τηρώντας και το καταστατικό. Προσπαθήσαμε να μην αποκλείσουμε κανένα από τους υποψηφίους με βάση το καταστατικό γιατί θέλουμε την πιο δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν», ανέφερε η κα Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.
Η ίδια επισήμανε την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία «όποιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
Η ίδια χαρακτήρισε θλιβερή υπόθεση τις ενέργειες από εταιρεία δημοσκοπήσεων τις οποίες κατήγγειλε και σημείωσε πως «η καλύτερη απάντηση είναι η κάλπη. Η υπόθεση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα κριθεί στα δικαστήρια, θα κριθεί στις κάλπες. Εμένα με ενδιαφέρει να έχουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία τηρώντας και το καταστατικό».

Πιο κοντά οι εθνικές εκλογές με τις επιλογές Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για το αν βλέπει πρόωρες εκλογές, η κα Γεννηματά δεν τις απέκλεισε λέγοντας ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εθνικές εκλογές πιο κοντά.
«Γι' αυτό ζήτησα την επίσπευση των δικών μας διαδικασιών για να ασχοληθούμε με την κοινωνία και τη χώρα», πρόσθεσε.

Για πανδημία

Η κα Γεννηματά ανέφερε ότι παρά την πανδημία «οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν και θα μας επιτρέψουν τον πολιτικό διάλογο να τοποθετηθούν όλοι για τις απόψεις τους, τι σημαίνει συνεργασίες στον τόπο, τις προγραμματικές μας επεξεργασίες για το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και το αφήγημα που έχω παρουσιάσει».
Υπογράμμισε ότι είναι προσωρινά και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
«Οι ανακοινώσεις τους αφορούν επιδότηση τριών μηνών. Δεν αφορούν τις τιμές των προϊόντων που βρίσκονται στο Θεό», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε συνολικό πλέγμα μέτρων για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις προκειμένου να ανακοπεί η άνοδος των τιμών σε αγαθά και στην ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης