Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε περαιτέρω τη δύναμή μας εδώ – Τους επόμενους μήνες 250 νέοι συνοριοφύλακες

Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε περαιτέρω τη δύναμή μας εδώ – Τους επόμενους μήνες 250 νέοι συνοριοφύλακες
Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί ο Τ. Θεοδωρικάκος

Στην περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Έβρου τους επόμενους μήνες, με 250 νέους συνοριοφύλακες, αλλά και στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην υπεράσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας ταυτόχρονα και στην προάσπιση των συνόρων της από οποιαδήποτε απειλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τις Καστανιές του Έβρου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος περιοδεύει στον Έβρο, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «από τα σύνορα της πατρίδας μας με την Τουρκία, από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, εδώ που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα 37 χιλιόμετρα από το φράχτη, ο οποίος έχει ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας και η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας είναι προϋπόθεση για να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε ολόκληρη την επικράτεια. Πάντες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που υπερασπίζεται την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια δύσκολη από γεωστρατηγική άποψη περιοχή. Την ίδια ώρα όμως είναι και μία χώρα αποφασισμένη να προασπίσει τα σύνορά της, από οποιαδήποτε επιβουλή από οποιαδήποτε απειλή. Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, ενισχύουμε περαιτέρω τη δύναμή μας εδώ. Η Ελληνική αστυνομία θα προχωρήσει στην ενίσχυση του Σώματος εδώ με 250 νέους συνοριοφύλακες τους επόμενους μήνες, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα μας σε αυτό εδώ το σημείο».
Ακόμη, αναφέρθηκε στη «νέα στρατηγική συμμαχία που έχει δημιουργηθεί με τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες», εκτιμώντας ότι πλέον «η χώρα συνολικά είναι πολύ ισχυρότερη».

Περιοδεία στον Έβρο

Σήμερα, Κυριακή 10/10, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.
Ήδη, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε διαδοχικά τις Καστανιές και στη συνέχεια θα μεταβεί στο τοπικό επιχειρησιακό κέντρο Βύσσας και στο καινούργιο περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας στο Χειμόνιο, όπου θα έχει σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην Ορεστιάδα.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο 126 φυλάκιο (Σουφλί) και στον καινούργιο φράχτη στις Φέρες.
Επόμενος σταθμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα είναι το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου λειτουργεί το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο καμερών, στο οποίο υπάρχει εικόνα από 3 τοπικά επιχειρησιακά κέντρα (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες), όπως επίσης και από το αερόστατο της FRONTEX (zeppelin) με εικόνα από θαλάσσης.
Ο Υπουργός θα συναντηθεί με τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, με Δημάρχους της περιοχής και με τους Διευθυντές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης