Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Λιγότερα τα κρούσματα σε σχολεία σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Λιγότερα τα κρούσματα σε σχολεία σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη
Έχουμε κλειστά τμήματα σε 7 από τα σχεδόν 14.000 σχολεία υποστήριξε η κα.Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη κατά της covid, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα σε σχολεία διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα.
Είναι κλειστά τμήματα σε επτά από τα σχεδόν 14.000 σχολεία.
Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ…
Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχεται από self test.
Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά τεστ» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως, η οποία κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Αξιολόγηση

Όσον αφορά την αξιολόγηση, η κα.Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία.
«Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.
Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ.
Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» υποστήριξε η κα.Κεραμέως η οποία τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κύρωση, παρά μόνο παραπληροφόρηση.
«Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο.
Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων» είπε η κα.Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης