Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή με ζητούμενο την ενότητα – Στο επίκεντρο και η ιδεολογική κατεύθυνση

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή με ζητούμενο την ενότητα – Στο επίκεντρο και η ιδεολογική κατεύθυνση
Θα είναι η δεύτερη φορά που συνταντιούνται και οι 3 καθώς είχαν δώσει το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατά την καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού
Mήνυμα ενότητας και σύμπλευσης θέλουν να δώσουν σήμερα 13/10 στις 18.00, η τριπλέτα των αρχηγών μέσα στη ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, Α.Σαμαράς και Κ.Καραμανλής.
Η συνάντησή τους θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.
Θα είναι η δεύτερη φορά που συνταντιούνται και οι 3 καθώς είχαν δώσει το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατά την καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο, από τότε συνέβησαν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.
Από την μία η μεγάλη παρεμβατικότητα μέσω συνεντεύξεων του Α. Σαμαρά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας με την Τουρκία και τα Σκόπια αλλά και ενέργειες που απορρέουν από την έκφραση της πατριωτικής πτέρυγας κατά του ΚΚΕ με κορυφαία πράξη την διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Θα είναι εκεί όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε το περιεχόμενο της ομιλίας του.
Κυρίως, για το ζήτημα της στροφής της κυβέρνησης προς το Κέντρο, την ιδεολογική κατεύθυνση σε μία προοδευτική ατζέντα και και σίγουρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, στην οποία έχει θέσει και ο ίδιος τις εθνικές κόκκινες γραμμές για θέματα όπως η Τουρκία και τα Σκόπια.
Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον και η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ δεν αναμένεται να μιλήσει ο Α.Σαμαράς. 47 χρόνια μετά την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και είναι σίγουρο ότι η κυβερνώσα παράταξη έχει αλλάξει.
Έχει δεχτεί στους κόλπους της περισσότερα στελέχη από την Κεντροαριστερά, έχει κάνει πιο προοδευτική την ατζέντα της στα κινήματα των δικαιωματιστών, έχει θέσει στην γωνία την πατριωτική πτέρυγα κ.α.

Κώστας Καραμανλής: Δεν χωράνε ετικέτες στη ΝΔ

Ωστόσο, ο υιός του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, σημερινός υπουργός Υποδομών θεωρεί ότι στην ευρεία πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στη δεξιά, στο κέντρο, ακόμη και στις παρυφές της κεντροαριστεράς, εδώ και πολλά χρόνια υπενθυμίζοντας ότι την πρώτη διεύρυνση προς το κέντρο είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1977 και ότι στη συνέχεια πολλοί αρχηγοί του κόμματος πορεύθηκαν με το βλέμμα προς το κέντρο.
Επίσης, τόνισε ότι δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε πολλούς που λένε ότι πρέπει να κινηθεί η ΝΔ πιο δεξιά διότι απειλείται με διάσπαση και εκφράζει την άποψη ότι είναι παραπλανητικές οι ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.
Στην εκδήλωση πρώτος θα λάβει τον λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πέτρος Μολυβιάτης και στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ αναμένεται να προβληθούν και βίντεο από κομβικές στιγμές στη διαδρομή του κ. Καραμανλή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης