Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης για την ανάπλαση Πανεπιστημίου: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, 86 πλατάνια, πολύ πράσινο

Μπακογιάννης για την ανάπλαση Πανεπιστημίου: Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, 86 πλατάνια, πολύ πράσινο
Ο δήμαρχος σημείωσε, πως τα έργα στο Σύνταγμα αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τα Χριστούγεννα και έκανε λόγο για έναν «πράσινο, βιώσιμο ανασχηματισμό»
Σχετικά Άρθρα

Για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στο Σύνταγμα, το σχέδιο ανάπλασης της Πανεπιστημίου αλλά και την επαναφορά του δακτυλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο δήμαρχος σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, πως τα έργα στο Σύνταγμα αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τα Χριστούγεννα και έκανε λόγο για έναν «πράσινο, βιώσιμο ανασχηματισμό»

Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Ερωτώμενος για τα έργα στην Πανεπιστημίου, ενημέρωσε πως θα αρχίσουν εντός του έτους και, μεταξύ άλλων, θα «περιλαμβάνουν διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές, πολύ πράσινο και τη φύτευση 86 νέων ψηλών δένδρων. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση του αστικού βουλεβάρτου, αντάξιου με τα ευρωπαϊκά».
Ξεκαθάρισε πως τα δένδρα που θα φυτεύουν και στις δύο πλευρές της Πανεπιστημίου θα είναι πλατάνια.
«Είναι ψηλά, έχουν πολύ πράσινο, αλλά είναι φυλλοβόλα. Τον χειμώνα έχουμε ήλιο και το καλοκαίρι σκιά και όπου έχουν φυτευτεί έχουν λειτουργήσει πολύ καλά. Είναι ένα κατεξοχήν ελληνικό δένδρο» εξήγησε.
Σημείωσε πως υπάρχουν ήδη στο κέντρο αρκετά τέτοια δένδρα, τα οποία είχαν φυτευτεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Τα νέα πλατάνια, σε συνδυασμό με το πράσινο -δημιουργούμε πολλές εκατοντάδες τετραγωνικά νέα παρτέρια- θα δώσουν την αίσθηση ενός αστικού κήπου. Θα κάνει έναν δρόμο που θέλει ο άλλος να περπατήσει» δήλωσε.
Ακόμα περιέγραψε «μεγάλα φαρδιά πεζοδρόμια με σύγχρονα υλικά που δεν είναι μόνο αντιολισθητικά αλλά και θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα υπάρχουν όλες οι πρόνοιες για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».
Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων είναι 16 – 20 μήνες, από την έναρξή τους.
Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ερωτήθηκε για την επιστροφή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως έπρεπε να έχει ήδη επιστρέψει.
«Δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς η πόλη» σημείωσε, αλλά εξήγησε πως για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις.
Τάχθηκε «υπέρ των καθαρών λύσεων» και ζήτησε να μην «υπάρχουν εξαιρέσεις» ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει και με την κυκλοφορία των φορτηγών. «Να μπορούν να έρχονται συγκεκριμένες ώρες» είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης