Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Ως Γραμματέας θα δώσω την μάχη για να στηρίξω την ενότητα της παράταξης

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Ως Γραμματέας θα δώσω την μάχη για να στηρίξω την ενότητα της παράταξης

«Mέχρι την τελευταία στιγμή, μία μέρα πριν να μπει στο νοσοκομείο, ήταν μάχιμη μαζί μας σε περιοδεία στη Ρόδο και αυτό δείχνει τη δύναμη της ψυχής της» ανέφερε για τη Φ. Γεννηματά ο Μ. Χριστοδουλάκης

Σχετικά Άρθρα

«Με την προσωρινή απουσία της Φ. Γεννηματά από την ενεργό δράση, η παράταξη περνάει προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
«Προσωπικά δεν θα βάλω υποψηφιότητα για την ηγεσία του χώρου. Η Φ. Γεννηματά μας ζήτησε να μην την «μικρύνουμε», να μην την κάνουμε «ομαδάρχη» σε μια διαδικασία 40 ημερών και με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και προφανώς αυτό για τους δικούς μου ηθικούς λόγους το σέβομαι χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αισθάνομαι υποχρέωση ως Γραμματέας να δώσω την μάχη για να στηρίξω την ενότητα και την αξιοπιστία της παράταξης. Την προσπάθεια να μην ευτελιστεί η διαδικασία και ο χώρος στα μάτια της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Open.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι πολλές υποψηφιότητες, παρά την αμηχανία που ίσως δημιούργησαν ως προς τον τρόπο τους, δεν κάνουν απαραίτητα κακό. Μπορούν να ενισχύσουν τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των διαφορετικών τάσεων που υπάρχουν μέσα στο κόμμα και στην κοινωνική μας βάση. Και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα»
Πρόσθεσε ότι «οι εσωκομματικές μας διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, να θέσουμε πολιτική ατζέντα και προτάγματα, να μιλήσουμε στον κόσμο της παράταξης και να διατυπώσει ο καθένας την στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του χώρου.
Και το πιο σημαντικό είναι η μεγάλη συμμετοχή και η μαζικότητα της διαδικασίας γιατί αυτό θα είναι το εργαλείο και το εφόδιο για όποιον αναδειχθεί από αυτήν ώστε να το αξιοποιήσει στο μεγάλο άνοιγμα που καλούμαστε να κάνουμε εκ νέου στην κοινωνία».

Για τη διαδικασία και την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής

Ως προς τη διαδικασία, ανέφερε πως δόθηκε παράταση για την συλλογή υπογραφών στους υφιστάμενους υποψηφίους, αλλά και για την δυνατότητα υποβολής νέων υποψηφιοτήτων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.
Εξήγησε ότι η Κεντρική Επιτροπή συγκαλείτε όταν υπάρχει πολιτικό θέμα και πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική αναγκαιότητα».
«Εάν κριθεί ότι χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις, εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστεί. Μέσα στα όργανα, να συζητήσουμε πολιτικά, θεσμικά και συλλογικά και να λάβουμε αποφάσεις», πρόσθεσε.

Για την Φώφη Γεννηματά

Αναφερόμενος στη Φ. Γεννηματά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Μ. Χριστοδουλάκης , αφού τόνισε ότι έχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία, είπε πως «είναι μια μάχη δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη που η ίδια ξέρει να την δίνει καλύτερα από τον καθένα, είναι δυνατή και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει για ακόμη μια φόρα σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες».
Αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά ως «άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά: «πάντα με το χαμόγελο, πάντα ανθρώπινη και αυτό ήταν και το διακριτό της στοιχείο. Και στην πολιτική αλλά και ως άνθρωπος, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την μετριοπάθεια της, αγαπητή και συνθετική. Που φανερώνει, δυστυχώς σήμερα και επί του πολιτικού, ένα κενό που υπάρχει και καλούμαστε με μεγάλες δυσκολίες να το αντιμετωπίσουμε».
Πρόσθεσε ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή, μία μέρα πριν να μπει στο νοσοκομείο, ήταν μάχιμη μαζί μας σε περιοδεία στη Ρόδο και αυτό δείχνει τη δύναμη της ψυχής της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης