Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα 18/10 ο Δένδιας - Συνάντηση με Jean Asselborn

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα 18/10 ο Δένδιας - Συνάντηση με Jean Asselborn
Ο Ν. Δένδιας,  υπό το λήμμα "τρέχουσες υποθέσεις" αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρωινό εργασίας στη Λίβυα ομόλογό του Najla El Mangoush, με τη συμμετοχή και άλλων ΥΠΕΞ των Κρατών-Μελών ΕΕ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, υπό το λήμμα "τρέχουσες υποθέσεις" αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης τα κατωτέρω θέματα: εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το φως της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, σχέσεις ΕΕ- Κόλπου, Ανατολική Εταιρική Σχέση, Αιθιοπία Τυνησία, Αφγανιστάν, Νικαράγουα, καθώς και κλιματική Διπλωματία.

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου

Ο κ. Δένδιας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ , θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό από το Λουξεμβούργο Jean Asselborn.
Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, καθώς και η ενδυνάμωση της θέσης της ΕΕ στα διεθνή δρώμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης