Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής— Κύκλος επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους στις εσωκομματικές εκλογές

tags :
Εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής— Κύκλος επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους στις εσωκομματικές εκλογές
Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
Σχετικά Άρθρα

Επαφές με όλους τους υποψήφιους προέδρους στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η πρωτοβουλία
του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη και ενωτική πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εσωκομματικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ήδη, ο ίδιος συναντήθηκε με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε  το βράδυ του Σαββάτου 16/10 μίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.
Σήμερα, Κυριακή 17/10, από νωρίς στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου συναντιέται διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει oριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι βρίσκονται σε περιοδείες εκτός Αθηνών. Όπως πιθανότατα να γίνουν το απόγευμα είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός γινόταν δέκτης πιέσεων στην κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Bankingnews, ενώ ενήμερη είναι και η Φώφη Γεννηματά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Στόχος των επαφών


«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική» επισημαίνεται και προστίθεται πως σε «αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές».
Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι διαρροές στο ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά από μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το ΚΙΝΑΛ που είναι ο βασικός «αιμοδότης» της διεύρυνσης Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα, πάει για εκλογές και ξαφνικά από το πουθενά προέκυψαν άλλες 3 υποψηφιότητες ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο –μέσα από πιέσεις- να κατέλθει μόνος του και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στο ΚΙΝΑΛ είναι υποψήφιοι μικροί και μεγάλοι κομματικοί παραγοντίσκοι που προσπαθούν να «καπηλευτούν» το κενό της Φώφης Γεννηματά.
Γι’ αυτό, άλλωστε, το περιβάλλον της Φώφης φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, εξ ου και οι διαπληκτισμοί γεννηματικών με Π.Χρηστίδη και Β.Κεγκέρογλου.
Γιατί, το κάνουν αυτό;
Προφανώς για να μπορούν την επόμενη μέρα να μιλάνε με την επόμενη ηγεσία ως παράγοντες, ως «λοχαγοί» που καμία ηγεσία δεν μπορεί να τους αγνοήσει.

Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα κρίνει την προοδευτική διακυβέρνηση

Το ζητούμενο είναι, ότι το Μαξίμου φαίνεται να βρίσκει ενδιαφέρουσα αυτή την κρίση στο ΚΙΝΑΛ διότι θα μεγαλώσει τις διαρροές του Κινήματος προς τη Νέα Δημοκρατία.
Άλλωστε, μέχρι τέλος του χρόνου η κυβέρνηση γλιτώνει από την αντιπολιτευτική κριτική ενός κόμματος, που για πολλούς κάνει σοβαρότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα έχουν νικητές και δυσαρεστημένους και αυτό το βλέπει και η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που ελπίζει σε μία διεύρυνση με στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τεθούν στο περιθώριο της νέας ηγεσίας.
Διότι μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία τόνωση των πολύ χαμηλών ποσοστών του, καθώς δεν κερδίζει παρά τις κυβερνητικές αστοχίες που παρατηρούνται.
Πάντως, το θέμα των εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ έχει ενδιαφέρον για τα δύο μεγάλα κόμματα και για άλλον ένα λόγο, πολύ βασικό.
Το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, θα κρίνει και την συμπεριφορά του ΚΙΝΑΛ στις πρώτες εκλογές με αναλογική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα κόμμα δορυφόρο για να προσπαθήσει να κάνει μία κυβέρνηση μειοψηφίας μαζί με άλλους «πρόθυμους».
Η Νέα Δημοκρατία παρά την υπεροχή της πολύ δύσκολα θα πετύχει ένα ποσοστό 45% για να έχει αυτοδυναμία στις εκλογές με αναλογική.
Ωστόσο, εάν στο ΚΙΝΑΛ μπει πρόσωπο με κεντρώα χαρακτηριστικά και ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει και κάθε συζήτηση για την «προοδευτική διακυβέρνηση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης