Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Από τον Μάρτιο του 2020 το Λιμενικό έχει διακόψει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία

Πλακιωτάκης: Από τον Μάρτιο του 2020 το Λιμενικό έχει διακόψει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία
Στο 14ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) στα Χανιά ο Γ. Πλακιωτάκης

«Aπό τον Μάρτιο του 2020 το Λιμενικό έχει διακόψει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία, χωρίς μάλιστα να έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή στις επιχειρήσεις κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου», υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) στα Χανιά σημείωσε πως έχει με τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος τακτική επαφή και μέσα από τις συναντήσεις έχουν προκύψει πολύ εποικοδομιτικά και παραγωγικά αποτελέσματα για τον κλάδο.
Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του υπουργείου, έδωσε λύσεις για το έμψυχο δυναμικό του Λιμενικού, τα μέσα και τους πόρους του, την εκπαίδευση και τη μέριμνα.
«Η σύγχρονη παγκόσμια κοινότητα του 21ου αιώνα κινείται πάνω σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο δίπτυχο: την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η επιτυχής έκβαση των πολλών και σύνθετων ζητημάτων που κινούνται γύρω από το βασικό αυτό δίπτυχο εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους στη θάλασσα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και συμπλήρωσε πως «η επιτυχία σε μια τέτοια πρόκληση δεν είναι μαγικό χαρτί. Δεν είναι τύχη. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς, οργανωμένης και συντονισμένης».
Ακόμη, ο υπουργός έκανε σύντομη αναφορά σε κάποια από τα πεπραγμένα των δυο προηγούμενων ετών, όπως η αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1.500 άτομα, φτάνοντας την οργανική δύναμη του Λιμενικού στις 9.500 θέσεις, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 105 αξιωματικών ειδικότητας κυβερνήτη ή μηχανικού, αλλά και ότι με πρωτοβουλία του υπουργείου και την έγκριση του πρωθυπουργού επεκτείνεται η κατάταξη του διαγωνισμού του 2019 με την επιπλέον στελέχωση του Σώματος με επιπλέον 25 Αξιωματικούς και 70 Λιμενοφύλακες. Συνολικά, όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος του έτους μαζί με τις προκηρύξεις για τους Αξιωματικούς άλλων ειδικοτήτων, 860 νέα στελέχη, άνδρες και γυναίκες, και σε ορίζοντα τριετίας 1.080 νέα στελέχη, θα συνδράμουν το έργο του Λιμενικού.
Ακόμη, σχετικά με τον εξοπλισμό και την ενίσχυση του Σώματος, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί έργα 800 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης