Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύγκρουση για πανδημία, ΜΜΕ - Μητσοτάκης: Δίνουμε μάχη και είστε απέναντι - Τσίπρας: Κρύβετε την αλήθεια

Σύγκρουση για πανδημία, ΜΜΕ - Μητσοτάκης: Δίνουμε μάχη και είστε απέναντι - Τσίπρας: Κρύβετε την αλήθεια
Η σύγκρουση επεκτάθηκε και στη χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσω της λίστας Πέτσα
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρή είναι η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ.Τσίπρας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ότι κρύβουν την αλήθεια και ότι ποντάρουν την ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά σε υψηλούς τόνους ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται απέναντι σε αυτή την προσπάθεια.
Μάλιστα χαρακτήρισε πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήματος τον Παύλο Πολάκη.
Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, διαδικασία που ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».
Η αντιπαράθεση αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα κρίσιμα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας από το κρατικό μηχανισμό αλλά και το μείζον ζήτημα με το εάν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

Μητσοτάκης: Δίνουμε μάχη, λέτε ψέματα

Με μια αναφορά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και την περιπέτεια με την υγεία της, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της απάντησής του στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
«Μιας και η σημερινή συζήτηση αφορά την υγεία επιτρέψτε μου και από αυτό το βήμα να μεταφέρω εκ μέρους της ΚΟ της ΝΔ τις ειλικρινείς μας ευχές στην κα Γεννηματά. Έδωσε και δίνει το μεγαλύτερο αγώνα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μπαίνοντας στη συνέχεια στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απαντώντας στην ερώτηση και όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα: «Δήθεν η κυβέρνηση, είπατε, έχει σφυρίξει τη λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας. Που το είδατε γραμμένο αυτό; Από πού προκύπτει; Η κυβέρνηση προτάσσει την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, εγώ κάνω τρεις συσκέψεις την εβδομάδα με το υγειονομικό επιτελείο» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Τι προτείνετε κ. Τσίπρα;»

«Έχουμε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με τον ευρωπαίκό μέσο όρο. Ξαναρωτάω τι προτείνετε; Ρωτάω, έπρεπε να κάνουμε καμπάνια επικοινωνίας και ενημέρωσης; Χρειάζεται ενημέρωση της κοινής γνώμη; Απαντήστε ευθέως κ. Τσίπρα. Τι διαφορετικό θα κάνατε αν εσείς βρισκόσασταν στη θέση που βρίσκομαι εγώ» ρώτησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή.
«Μπορούμε και σήμερα να πείσουμε μισό με ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Πρώτη προτεραιότητα η ομάδα άνω των 60 και δεύτερη οι νέοι από τα 13 μέχρι τα 25» είπε και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ρώτησε: «Πότε είδατε δελτίο ειδήσεων για τελευταία φορά κύριε Τσίπρα; Δεν υπάρχει μέρα όπου τα νούμερα των θανάτων να μην εμφανίζονται στα δελτία ειδήσεων. Και καλά κάνουν. Από πού προκύπτει ότι δήθεν η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα μέσα ενημέρωσης για να μπορέσει να πετύχει τη σιωπή τους; Θα περίμενα και σήμερα κ. Τσίπρα λίγη περισσότερη συγκρότηση και δημιουργική κατάθεση προτάσεων ώστε να μπορέσετε να διαψεύσετε και αυτούς που σας κατηγορούν ότι σε κάθε δυσκολία εσείς βλέπετε και μία ευκαιρία. Σας διαψεύδει η κανονικότητα και η Ελλάδα ξαναγίνεται μια κανονική χώρα» συμπλήρωσε.

«Σε πολύ καλύτερη θέση η Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
«Και είναι πάρα πολύ όχι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα.
Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid. Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μόνη απάντηση το εμβόλιο»

«Όπως δηλώνουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας όσοι νοσούν βαριά, δυστυχώς διασωληνώνονται, πολλοί από αυτούς καταλήγουν, είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο.
Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν από 13 έως 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. Έχουν γίνει παραπάνω από 6,6 δισ. δόσεις σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα οι βλαβερές συνέπειες του covid συνοδεύουν τον ασθενή για πολλά χρόνια ακόμα».
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «Ο εμβολιασμός ανακουφίζει το σύστημα υγείας. Κάνατε μία σύγκριση μεταξύ πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύματος. Με τα ποσοστά εμβολιασμού που έχει η χώρα, σε σχέση με το 2ο ή 3ο κύμα, έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων».

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν»

«Όσο για τη δημόσια υγεία, αρκεί να ακουστεί μία πρόσφατη εκτίμηση των επιστημόνων. Αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που δυστυχώς είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε στοιχεία από την πανδημία. «Το ίδιο ισχύει και για συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας. Χάσαμε τρεις συμπολίτες μας ανεμβολίαστους 28, 30 και 39 ετών. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο» είπε και συμπλήρωσε: «Η ίδια η ζωή δείχνει ξεκάθαρα, ποιοι και που κινδυνεύουν. Όσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι σε μια περιοχή, τόσο λιγότερες οι νοσηλείες και οι απώλειες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και έχει και περισσότερους αρρώστους και θανάτους. «Η Κρήτη κατάφερε και κάλυψε το χαμένο έδαφος» είπε και συμπλήρωσε «Τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Χρέος όλων μας να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και για το καλό των γύρω τους.
Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν».

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Επενδύετε στην καταστροφή

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στη δευτερολογία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «Πολιτική με ψέματα και επεξεργασμένα στατιστικά στοιχεία για να παρουσιάσετε ψευδή εικόνα», εξηγώντας παράλληλα πως «αυτή η πολιτική είναι πολύ επικίνδυνη» και πως «πληρώσαμε ακριβά τα ψέματα και τις αυταπάτες».
Και συνεχίζοντας την δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να επενδύετε διαρκώς στην καταστροφή, στην ένταση, ότι σας κάνει καλό να λέτε «όχι» σε όλα. Από τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών μέχρι την ελληνογαλλική συμφωνία, να το κάνετε. Δεν σας κάνει καλό. Στενά πολιτικά δεν μου κάνει κακό. Αλλά δεν είναι η αντιπολίτευση που αξίζει στη χώρα. Πρέπει να αποφασίσουμε τι χώρα θέλουμε. Ως πρωθυπουργός θα κάνω τα πάντα για να αφήσω αυτή την τοξικότητα και αυτές τις πρακτικές στο περιθώριο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Μία εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις από το 2015»

«όταν το αντικείμενο της συζήτησης για Εξεταστική είναι ο δήθεν τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015. Προτείνω λοιπόν να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα σε μια πάρα πολύ ουδέτερη διατύπωση, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η οποία να λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Εκεί θα τα ψάξουμε κ. Τσίπρα όλα.
Διότι εξ όσων γνωρίζω έχουν γίνει καμία 300αριά δημοσκοπήσεις από όταν εκλέχτηκα αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όλες έπεσαν μέσα.
Να δούμε ποιες ήταν οι εταιρείες που εμφανίστηκαν από το πουθενά, έπεσαν έξω και εξαφανίστηκαν.
Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε.
Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει διαφωνία να συσταθεί μία εξεταστική που θα ερευνήσει αυτά τα ζητήματα.
Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε με 10 μονάδες τις εκλογές.
Αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Τσίπρας: Τρομακτική απόκλιση στους θανάτους

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτούργησε με όρους επικοινωνίας και πέταξε «λευκή πετσέτα» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τρομακτική απόκλιση της Ελλάδας από τις υπόλοιπες χώρες όσον αφορά τον ημερήσιο αριθμό θανάτων λόγω covid ιδίως από τον Αύγουστο και μετά.
«Έχουμε μπροστά μας έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.
Έχουμε ξεπεράσει σε θανάτους χώρες που αποτέλεσαν το αρνητικό παράδειγμα απέναντι στην πανδημία.
Δημιουργείτε ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην πανδημία.
Ευελπιστώ η πρωτοβουλία μου να αποτελέσει ένα ξυπνητήρι για την κυβέρνηση για να πει την αλήθεια στους πολίτες για την πανδημία.
Τα πράγματα είναι και πάλι πολύ δύσκολα», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».
«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό.Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός.
Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο - και σωστά - ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».
Τα πράγματα είναι - και πάλι - πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».
Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού.
Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Δευτερολογία Τσίπρα: Δημιουργήσατε καθεστώς στην ενημέρωση

Με επίθεση στον πρωθυπουργό ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έρχεστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, με τρόπο αλαζονικό που δεν συνάδει στη θέση σας».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα ερωτήματά του: «Σας ρώτησα, ποιος σας έδωσε τη συμβουλή για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Στην αρχή ακολουθήσατε ένα σωστό δόγμα, "ακούμε τους ειδικούς", είπατε, κι εμείς συμφωνήσαμε, σήμερα σας ρωτάμε "που είναι οι ειδικοί;"». Και συνέχισε: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι: "Eχετε κάποιο σχέδιο για να ενισχυθεί η εκστρατεία του εμβολιασμού, έχετε κάνει κάποια αποτίμηση, μήπως οι μέχρι τώρα επιλογές σας όπως τα 150 ευρώ, είχαν αντίθετα αποτελέσματα; Η αγωνία σας είναι να παρουσιάσετε εμάς αντίθετους στον εμβολιασμό, ότι δήθεν λέμε ότι "το εμβόλιο δεν είναι όπλο".
Αντίθετα εμείς λέμε ότι "το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο, αλλά δεν είναι το μοναδικό και ότι είναι λάθος ο εφησυχασμός των πολιτών"».
Αναφέρθηκε στην καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λέγοντας: «Εσείς δεν κάνατε καμπάνια, βρήκατε μία ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση και στις απευθείας αναθέσεις, για να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς. Βρήκατε ευκαιρία για τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου…Δώσατε πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για να εμβολιαστούν οι πολίτες. Βλέπουμε το αποτέλεσμα, καθώς είμαστε στις τελευταίες θέσεις». Ακολούθως κατηγόρησε ότι με τη «λίστα Πέτσα που ήταν λίστα Μητσοτάκη -γιατί ο κ. Πέτσας είχε ρόλο αυτοφοράκια- χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν στα κανάλια της περιφέρειας να λένε ανοησίες και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».
Έκανε αναφορά «στη χρηματοδότηση στο "Βεργίνα TV" -κουμπάρου του 'Αδωνι Γεωργιάδη, όπως ανέφερε-, που υποστηρίζει ότι Σόρος και Γκέιτζ επέβαλαν τον εμβολιασμό. «Χρηματοδοτήσατε κανάλια που προωθούν συμβουλές κατά της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού και έρχεστε και κατηγορείτε την αντιπολίτευση» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε το ερώτημα γιατί άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ; Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα θέματα αυτά θα τα διερευνήσει αναλυτικά και η Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία συμφώνησε όλη η αντιπολίτευση.
Επίσης, έκανε σύντομη αναφορά και στην πρόσφατη κακοκαιρία.
Σημείωσε «την άποψη του κ. Λέκκα ο οποίος είπε ότι "τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά όχι ακραία"» και ανέφερε ότι και σε αυτή την περίπτωση τόσο η κυβέρνηση όσο και ο περιφερειάρχης, ο κ. Πατούλης αρνήθηκαν τις ευθύνες τους.
Κλείνοντας, ρώτησε δηκτικά τον πρωθυπουργό: «Γιατί παρά τις περιοδείες και τις εμφανίσεις σας τους τελευταίους μήνες ανά την Ελλάδα δεν σας είδαμε να έχετε μία φωτογραφία στα καμένα της Εύβοιας; Γιατί δεν πήγατε έστω να μιλήσετε με τους κατοίκους και να τους χτυπήσετε ενθαρρυντικά την πλάτη; Πιστεύετε ότι θα δοξαστείτε κρυπτόμενος…Εμείς θα είμαστε εδώ για να ασκούμε κριτική».

Η επίκαιρη ερώτηση

Στην ερώτηση του ο κ.Τσίπρας για την πανδημία, υποστηρίζει ότι «δεν πάει άλλο» καθώς είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος λόγω του ιού.
«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις:
Δεν πάει άλλο!
Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει.

  • 15.000 νεκροί.
  • 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα.

Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς.
Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο.
Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Τα ερωτήματα

«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.
Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.
Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.
Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό.
Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ.
Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :

  1. Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;
  2. Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης