Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σιωπητήριο από Μαξίμου στα στελέχη της ΝΔ για τον Γιώργο Παπανδρέου – Περιμένει κύκλο εσωστρέφειας στο ΚΙΝΑΛ

Σιωπητήριο από Μαξίμου στα στελέχη της ΝΔ για τον Γιώργο Παπανδρέου – Περιμένει κύκλο εσωστρέφειας στο ΚΙΝΑΛ
Δεν αποκλείεται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τον Ανδρέα Λοβέρδο
Σχετικά Άρθρα

Mε προσοχή και αμηχανία παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.
Η περίπτωση Γεωργίου Παπανδρέου δεν είχε εκτιμηθεί.
Στη Νέα Δημοκρατία ήταν σχεδόν σίγουροι ότι στη Χαριλάου Τρικούπη θα επικρατούσε άνετα ο Ανδρέας Λοβέρδος και στη χειρότερη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει δώσει δείγματα συμπάθειας προς Τσίπρα παρά προς ΝΔ.

Μουδιασμένα τα ΜΜΕ – Ο ΓΑΠ έχει ευθύνες αλλά θα τονώσει το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Αρκεί, πάντως, κάποιος παρά να δει τα συστημικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες και εφημερίδες, προκειμένου να καταλάβει ότι φίλια μίντια της κυβέρνησης προσπαθούν να σηκώσουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου περισσότερο από άλλες. Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση Λοβέρδου διατηρεί στο ΚΙΝΑΛ το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κάτι που εξυπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το διατηρούσε με ισορροπία και η Φώφη Γεννηματά αλλά ως μέσο για να μην απορροφηθεί το ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, στα ΜΜΕ και στα social media παρατηρείται μία συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου, παρόλα αυτά, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι άμεμπτος ευθυνών για την δεκαετή οικονομική κρίση.
Έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, μικρό ή μεγάλο θα το καταγράψουν οι ιστορικοί.
Όμως, η περίπτωση Παπανδρέου είναι απρόβλεπτη και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα τονώσει το κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Εντολή Μαξίμου να μην ασχοληθεί κανείς με ΓΑΠ και ΚΙΝΑΛ

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στα στελέχη της να μην σχολιάζουν τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και κυρίως να μην τοποθετούνται δημοσίως εναντίον στον Γιώργο Παπανδρέου.
«Μία στόχευση του από τα στελέχη της ΝΔ, θα φανέρωνε εκνευρισμό και φόβο για το ΚΙΝΑΛ» ομολογεί στέλεχος της κυβέρνησης.
Άλλοι πάλι εκτιμούν, ότι εάν επικρατήσει στο ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου, τα ίδια τα στελέχη του κόμματος θα αρχίσουν να χτυπάνε τον Παπανδρέου και το ΚΙΝΑΛ θα μπει σε ένα κύκλο μεγάλης εσωστρέφειας που μοιραία θα οδηγήσει σε διαγραφές στελεχών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτώμενος σε πρωινή εκπομπή τόνιζε ότι «δεν σχολιάζουμε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, διότι δεν μας αφορούν».

Περιμένουν εσωστρέφεια, διαγραφές και αργότερα μεταγραφές

Η ΝΔ θέλει να απέχει από μία τέτοια εξέλιξη δημοσίως, παρ’ ότι στο παρασκήνιο θα υπάρξουν επαφές προκειμένου να ενταχθούν στη ΝΔ.
Θυμίζουμε ότι Λοβέρδος-Άδωνις διατηρούν μία πολύ στενή σχέση φιλίας ενώ αρκετά «ορφανά» στελέχη του χώρου διατηρούν μία επαφή με τη ΝΔ για παν ενδεχόμενο.
Μέχρι να συμβούν όλα αυτά -που μπορεί να μην είναι μακρινά, αρχές του 2022 θα έχουμε εξελίξεις- η ΝΔ και το Μαξίμου έχει επιβάλλει ένα άτυπο σιωπητήριο για το θέμα του ΚΙΝΑΛ και ειδικά για τον Παπανδρέου.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι κανιβαλίζουν το χώρο.

Μητσοτάκης-Παπανδρέου, ένα δίπολο βγαλμένο από το παρελθόν!

Είναι σίγουρο, όμως, ότι όταν γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα προσέλθουν στις κάλπες και μέλη άλλων κομμάτων.
Ο Παπανδρέου θα φέρει στελέχη από το ΚΙΔΗΣΟ ενώ αναμένονται κύματα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, ποντάροντας στην περίπτωση της προοδευτικής σύμπραξης στις εκλογές με απλή αναλογική.
Αλλά δεν αποκλείεται και από τη ΝΔ να πάνε να στηρίξουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου.
Η στρατηγική του Παπανδρέου είναι να κινηθεί αντιδεξιά, ποντάροντας στο αντι-μητσοτακικό μπλοκ.
Τότε σίγουρα θα δούμε μία νέα ενδιαφέρουσα κόντρα, βγαλμένη από το παρελθόν αφού οι πατεράδες τους ήταν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί αντίπαλοι της μεταπολίτευσης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης