Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη

ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη

Όπως τονίζει το ΥΠΠΟΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, "δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης", αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας λόγο για fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας "Μπάλλος".
Αντίθετα, όπως τονίζει το ΥΠΠΟΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά στην Ακρόπολη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει
:
"Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου, και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης.
Αντίστοιχα, σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αντίθετα, προκύπτει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά.
Παρά την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε μόνο σε αβαθείς κοιλότητες του εδάφους. Όλα αυτά συνέβησαν παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου "Μπάλος" σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Ακρόπολη πλημμύριζε ακόμη και με πολύ μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα, όπως τεκμαίρεται από το αντίστοιχο video και τις φωτογραφίες των περιόδων 2013-2019".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης