Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Βγήκαν τα μαχαίρια - Οργή Λοβέρδου κατά Παπανδρέου για σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός κούρσας ο Κεγκέρογλου

ΚΙΝΑΛ: Βγήκαν τα μαχαίρια - Οργή Λοβέρδου κατά Παπανδρέου για σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός κούρσας ο Κεγκέρογλου
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Βγήκαν τα μαχαίρια στο Κίνημα Αλλαγής με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου να πυροδοτεί σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γεγονός που προκαλεί έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
O πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του το απόγευμα της Τετάρτης, με την αναφορά του στη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να εκλαμβάνεται ως «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, όπως αναμενόταν.
Πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι έξι (Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης) και μένει να φανεί εάν θα φτάσουν όλοι μέχρι το τέλος.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κεγκέρογλου

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά τηνασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική τηςαυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η ΦώφηΓεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.
Οπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα τουΠροέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά καισε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, ηαπόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική καιαπαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στηνεπανασύνδεσή του με την κοινωνία.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες πουανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνητους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.
Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται.
Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές.
Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου νααντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει τηναυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή καιαναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Β. Κεγκέρογλου.

Λοβέρδος: Θα καταστρέψω κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένη είναι η αντίδραση του έτερου υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος έσπευσε να εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», τονίζει ο κ. Λοβέρδος.
Όπως είπε μιλώντας στον Alpha 989, «σε ότι,τι αφορά τη χώρα και τη διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη.
Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι Πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι’ αυτό».

Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου να λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη #Alpha989 #Andreas pic.twitter.com/tdRHCX44aB «Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου»

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ την Τετάρτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Όπως είπε, δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.
Αποκάλυψε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 2 με 2,5 λεπτών που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Πόσοι υποψήφιοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος;

Σήμερα στις 18:00 λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά θα κατέβουν στην κούρσα για την ηγεσία όλοι υποψήφοι οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύτει την υποψηφιότητά του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταθέσει υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και δηλώσεις υποστήριξης από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει θα καταθέσουν επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης.
Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να μεταπειστούν οι Π. Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr
Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι δεν θα το κάνει ακόμα και να πιάσει ένα 3% ενώ ο δεύτερος έλεγε ότι είναι στεναχωρημένος με την κίνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι τον στήριξε όταν έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ.
Στην πολιτική θα υπάρξει πάντα μία ένταση στις φιλίες, αλλά θεωρούμε ότι στο τέλος ο κ. Καστανίδης θα υποχωρήσει.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η πλευρά Π. Χρηστίδη τονίζει ότι στελέχη που στήριξαν την Γενημματά δεν θα πάνε όλα στον Παπανδρέου.
«Υπάρχουν πολλοί που θα στηρίξουν ή τον Α.Λοβέρδο ή τον Ν.Ανδρουλάκη», θέλοντας ουσιαστικά να υπονοήσει ότι μέσα στο κόμμα υπάρχουν και στελέχη που δεν συμφωνούν με την επιστροφή Παπανδρέου.
Πάντως, οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι στην τελική μάχη θα μείνουν 4 υποψηφιότητες.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου.
Εάν κανείς δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα.

H επιστροφή του Γ. Παπανδρέου στο... Bloomberg

Στα πιο διαβασμένα άρθρα του πρακτορείου Bloomberg βρίσκεται η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.
Και όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο πρωθυπουργός που υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Μια δεκαετία μετά την αποχώρησή του, ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, ως επικεφαλής του κόμματος Κίνημα Αλλαγής.
Ο Παπανδρέου κυβέρνησε την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2011 όταν παραιτήθηκε και υποστήριξε την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουκά Παπαδήμου.
Μέχρι το 2012, παρέμεινε πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.
Το 2017, ο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στην κεντροαριστερή συμμαχία Κίνημα Αλλαγής.
Σήμερα ο Παπανδρέου είναι βουλευτής του κόμματος και είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης