Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για Παπανδρέου: Να προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τίποτα δεν είναι σταθερό στην πολιτική

Κουρουμπλής για Παπανδρέου: Να προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τίποτα δεν είναι σταθερό στην πολιτική
Το όνομα «Παπανδρέου» θα αφυπνίσει συναισθήματα σε πολύ κόσμο υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής
Σχετικά Άρθρα

Στους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής.
«Να προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τίποτα δεν είναι σταθερό στην πολιτική.
Εγώ παραμένω στις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, ως ιδεολογία.
Μάλιστα,, σε μία εκπομπή, σε ανύποπτο χρόνο, με ρωτήσατε για τον Γιώργο Παπανδρέου και σας είχα πει τότε ότι θα μπορούσε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός να τον χρησιμοποιούσε ως πρέσβη στα ζητήματα του προσφυγικού.
Οφείλει να αναγνωρίσει κανείς ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μία διεθνή παρουσία.
Εγώ, όμως, παραμένω στις επιλογές μου, σε έναν πολιτικό χώρο, που πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις του με τις προοδευτικές δυνάμεις και να δημιουργηθεί ένα μέτωπο δημοκρατικό, προοδευτικό απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
Είναι όφελος και για τη δημοκρατία μια τέτοια παρουσία» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Λάθος Λοβέρδου

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε πως η υποψηφιότητα του θα καταστρέψει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως Βαρουφάκη, ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι ήταν λανθασμένη.
«Θεωρώ ότι είναι λάθος του Ανδρέα Λοβέρδου αυτή η τοποθέτηση και του το λέω ευθαρσώς και ειλικρινά, με κάθε σεβασμό στις φιλοδοξίες κάθε ανθρώπου, που διεκδικεί την ηγεσία ενός ιστορικού χώρου.
Διότι ξέρουμε όλοι, ότι ο πολιτικός μας αντίπαλος διαχρονικά, από την εποχή που ιδρύθηκε αυτή η παράταξη, είναι η Δεξιά.
Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Το να βάλεις όρους προγραμματικούς, το κατανοώ απολύτως, αλλά το να το αρνείσαι... είναι μια επιλογή, τη σέβομαι, αλλά διαφωνώ» είπε ο κ.Κουρουμπλής.

Να ανοίξει την αγκαλιά του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την υποψηφιότητα Παπανδρέου, ο κ.Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «στην πολιτική όποιος δεν είναι ρεαλιστής, έλεγε ο μακαρίτης ο Γεννηματάς, είναι εκτός τόπου και χρόνου».
«Το όνομα "Παπανδρέου" εξακολουθεί να διαμορφώνει τη συναισθηματική προδιάθεση σε πολύ κόσμο και θα αφυπνίσει συναισθήματα.
Όσο φεύγεις από κάποια γεγονότα, χρονικά, εκείνο που τις πιο πολλές φορές μένει είναι ο θετικός απόηχος της ζωής ενός πολιτικού χώρου.
Και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο, χωρίς να αμφισβητήσει και πάλι ότι έχει κάνει αρκετά λάθη.
Από εκεί και πέρα, θα αφυπνίσει και θέλει σωστή διαχείριση και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο και σταθερό στην πολιτική.
Κανείς δεν περίμενε να πάω εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ το '11.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγκαλιά του και να στεγάσει όσους τους ψηφίζουν στην κάλπη, αλλά δεν εκδηλώνονται δημόσια.
Αυτό είναι ευθύνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θέλουμε κάποιο κόσμο να μας ψηφίζει μόνο, αλλά και το δικαίωμά του να έχει κι αυτός ρόλο» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης