Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για Merkel: «Ζήτησε πάρα πολλά από τους Έλληνες αλλά κράτησε και τη χώρα στην ΕΕ»

Μητσοτάκης για Merkel: «Ζήτησε πάρα πολλά από τους Έλληνες αλλά κράτησε και τη χώρα στην ΕΕ»
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον πολύ μεγάλο σεβασμό του στο πρόσωπό της και αναφέρθηκε στη σταθερότητα και την ευθυκρισία της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Την γνώμη του για την Angela Merkel εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Merkel είναι 16 χρόνια ηγέτης της Γερμανίας επομένως έχει ταυτίσει τη δική της πολιτική καριέρα με όλες τις σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ.
Δήλωσε την ικανοποίησή του που αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα πριν τη λήξη της θητείας της και χαρακτήρισε την επίσκεψη στις 28 και 29 Οκτωβρίου «ευκαιρία για την ίδια και για εμένα. Ενδεχομένως να κάνουμε και έναν απολογισμό των ελληνογερμανικών σχέσεων».

Εξέφρασε τον πολύ μεγάλο σεβασμό του στο πρόσωπό της και αναφέρθηκε στη σταθερότητα και την ευθυκρισία της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Όπως προϊδέασε, κατά την επίσκεψή της θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την ιδιαίτερη σχέση της Merkel με την Ελλάδα.
«Θα είναι η πρώτη, νομίζω, που θα ομολογήσει, το έχει πει εξάλλου, ότι σε πολλές συγκυρίες ζήτησε πάρα πολλά από τους Έλληνες και ότι η λιτότητα πήγε πέρα και πάνω από αυτό που άντεχε η ελληνική κοινωνία.
Ταυτόχρονα ήταν αυτή που πήγε κόντρα στις εισηγήσεις των υπουργών της και αποφάσισε να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ» τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης