Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάσωση 382 μεταναστών και προσωρινή μεταφορά στο ΚΥΤ Κω - Μηταράκης: Η Ελλάδα προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα

Διάσωση 382 μεταναστών και προσωρινή μεταφορά στο ΚΥΤ Κω - Μηταράκης: Η Ελλάδα προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα

Έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η μεταφορά 375 πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε επί μέρες σε διεθνή ύδατα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω.
Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ Κω

Στο ΚΥΤ Κω, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής βουλήσεως ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.
Η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα είναι προσωρινή, καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση.

Μηταράκης: Η Ελλάδα παρέχει προστασία

Με αφορμή τη διάσωση των μεταναστών, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι «η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα και παρέχει προστασία, τη στιγμή που άλλοι αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΚΥΤ που εργάστηκε άοκνα κατά τη διάρκεια της νύχτας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης