Τελευταία Νέα
Πολιτική

Και τώρα, αρχίζει ο «πόλεμος» στο ΚΙΝΑΛ – Προετοιμασίες για περιοδείες, συνεντεύξεις και συγκεντρώσεις από τους υποψηφίους

Και τώρα, αρχίζει ο «πόλεμος» στο ΚΙΝΑΛ – Προετοιμασίες για περιοδείες, συνεντεύξεις και συγκεντρώσεις από τους υποψηφίους
Τα επιτελεία θα τρέξουν για 1 μήνα, 34 ημέρες για την ακρίβεια με σκοπό να πείσουν τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ
Ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ μετά την δύσκολη εβδομάδα της κηδείας της Φώφη Γεννηματά.
Οι εκλογές δεν αναβλήθηκαν όπως περίμεναν κάποιοι και πλέον, τα επιτελεία θα τρέξουν για 1 μήνα, 34 ημέρες για την ακρίβεια με σκοπό να πείσουν τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ.
Oι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ψηλά Παπανδρέου, Ανδρουλάκη και Λοβέρδο αλλά όλα αυτά είναι υπό διαμόρφωση καθώς ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε την συμμετοχή, δηλαδή το ενδιαφέρον του κόσμου για τη διαδικασία.

Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου- Θέλει αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του πήρε σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε συντηρητικό κόμμα και δεξιές αντιλήψεις (;) και έθεσε τέλος στα σενάρια συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από εκλογές με απλή αναλογική.
Προφανώς, έπρεπε να σταματήσει όλα αυτά τα σενάρια διότι δεν κάνουν καλό σε αυτή τη φάση, στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει ένα μεγάλο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.
Όσοι απέμειναν στο κόμμα, το έκαναν συνειδητά αγνοώντας το κάλεσμα Τσίπρα.
Κάθε κουβέντα για συγκυβέρνηση θα δυσαρεστούσε αυτούς πρώτα απ’ όλους.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ, θέτοντας πιο πιθανό το σενάριο να έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ παρά να γίνει δεκανίκι το ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, έπρεπε να έχει αυτή την αυτόνομη στρατηγική προκειμένου να κερδίσει πόντους.

Αρχίζει περιοδεία από την ιδιαίτερη πατρίδα των προγόνων του

Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει σειρά περιοδειών, με τη βούληση να ξεκινήσει από την Αχαΐα, τόπο καταγωγής και εκλογής του αλλά και ιστορικό νομό όλων των Παπανδρέου.
Και, επίσης, διότι ήταν ο μοναδικός νομός που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ υψηλά ποσοστά απ’ ότι η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 και παρά τη μεγάλη φθορά.
Ο κύριος στόχος είναι στις 5 Δεκεμβρίου να πιάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα επηρεάσει τον κόσμο στον δεύτερο γύρο.

Συγκέντρωση στην Αθήνα ετοιμάζει ο ήπιος Ανδρουλάκης

Από το στρατηγείο του Νίκου Ανδρουλάκη, ακολουθείται τακτική μη επιθέσεων και σχολιασμού των άλλων διεκδικητών.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα ετοιμάζει για την άλλη εβδομάδα για να επιδείξει όπως και με τις 22.000 υπογραφές το ρεύμα που έχει στο ΚΙΝΑΛ.
Παράλληλα, ίσως και στη συγκέντρωση της Αθήνας, θα παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα, την οποία και έχει έτοιμη, πλην όμως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν του επέτρεψε να τη δημοσιοποιήσει.
Το βασικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας θα είναι η ανανέωση του χώρου, η δυναμική επιστροφή της νεολαίας και οι επιστροφής της ευρωπαϊκής προοδευτικής ατζέντας.

Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη ο Α. Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου αναλύοντας μεταξύ άλλων και την πρότασή του για μια συλλογική ηγεσία στο κόμμα, με τον ορισμό δυο αντιπροέδρων, οι οποίοι μάλιστα θα μπορεί να είναι και οι αντίπαλοί του στη μάχη ηγεσίας.
Παράλληλα, θα επιμείνει στη μάχη που δίνει για την «προοδευτική διακυβέρνηση», επιδιώκοντας να «χρεώνει» τον Γιώργο Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η δυναμική που είχε πριν έχει μετριαστεί μετά και την είσοδο και άλλων διεκδικητών της αρχηγίας. Η περίπτωση Γερουλάνου είναι σημαντική διότι έχει βγει υπέρ του το Παλαιό ΠΑΣΟΚ-Το Ορθόδοξο, μία σελίδα στα social media με χιλιάδες followers και πιστούς του παλαιού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τον είχε στηρίξει και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης το 2019. Χρηστίδης, Καστανίδης έχουν πολύ λίγα ποσοστά, ωστόσο, αποκλείουν να παρατήσουν τον αγώνα τους.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης