Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αντιπολίτευση του μανιταριού, ο καιροσκοπισμός Αλέξη Τσίπρα και οι προσδοκίες για τον "θεσμικό Παπανδρέου"

Η αντιπολίτευση του μανιταριού, ο καιροσκοπισμός Αλέξη Τσίπρα και οι προσδοκίες για τον
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μάθει ήδη από το 2009 ότι ο κόσμος το 2021 αντιπαθεί πολιτικούς που έχουν αντιπολιτεύονται στείρα χωρίς επιχειρήματα
Σχετικά Άρθρα

H είσοδος του Γιώργου Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό, εύχονται πολλοί όπως και ο γράφων, να συνοδευτεί με μία πιο θεσμική και παραγωγική αντιπολίτευση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μάθει ήδη από το 2009 που δεν έδινε την συναίνεσή του για να επιλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής, ότι ο κόσμος το 2021 αντιπαθεί πολιτικούς που έχουν αντιπολιτεύονται στείρα χωρίς επιχειρήματα και κυρίως όταν έχουν πει και έχουν κάνει τα αντίθετα.
Έχει μάθει από τα λάθη του.

Ο Αλέξης δεν μπορεί να πείσει ότι τον νοιάζει η πανδημία και οι εμβολιασμοί

Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο διάστημα έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να μη δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση για τα δύσκολα μέτρα που έπρεπε να παρθούν εν μέσω πανδημίας.
Όταν έπρεπε να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις και τους συνωστισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε κόσμο για απεργίες και κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παίρνει το ρίσκο να κολλήσουν πολίτες.
Όταν έτρεχε η καμπάνια της εμβολιαστικής προσπάθειας, εκείνος έπαιζε το χαρτί της αντίθεσης στην υποχρεωτικότητα.
Έστελνε, μάλιστα, τον ανεμβολίαστο Παύλο Πολάκη να διαδηλώνει μαζί με όσους υγειονομικούς δεν πήγαιναν να εμβολιαστούν.
Τώρα, βέβαια, έχει αρχίσει και προτείνει ακόμα και επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

O ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ακόμα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς…

Όταν λοιπόν, δεν μπορείς να συμφωνήσεις στα βασικά, πως είναι δυνατόν να προτείνεις κοινή επιτροπή ειδικών επιστημόνων και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής;
Επίσης, το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα μεγάλα ποσοστά αντιεμβολιαστών τα κατέχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης, κάτι υποδηλώνει.
Ή ότι υπάρχει γραμμή αποχής εμβολιασμού ή οι ακροαριστεροί κάνουν κουμάντο στο κόμμα σου…
Όλα τα παραπάνω, προφανώς τα βλέπει και απολιτίκ κόσμος αλλά και κόσμος που έχει δυσαρεστηθεί από την πολιτική Μητσοτάκη.
Και αυτό που σκέφτεται είναι ότι δεν σε εμπιστεύεται.
Και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά αποδοχής της αντιπολίτευσης Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις.
Ο κόσμος δεν την θεωρεί σοβαρή, δεν την θεωρεί τεκμηριωμένη και ακόμα χειρότερα δεν την θεωρεί αγνή και έντιμη, αλλά καιροσκοπική.

Αντιπολίτευση του μανιταριού

Είναι, επίσης, πολιτική αφέλεια να πιστεύεις ότι ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα όταν ως κυβέρνηση ξεπουλούσες τον ΟΣΕ στα 40 εκατ. ευρώ και τώρα να ενδιαφέρεσαι για ένα βαγόνι, που όπως εξήγησε η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εκτός δρομολογίων για ένα μήνα, που έπιασε σε μία γωνία μανιτάρια λες και ήταν σκουριά…
Και ακόμα χειρότερα, όταν αυτός που εισηγείται και σκηνοθετεί το βίντεο είναι ο Νίκος Παππάς ο οποίος σε λίγο καιρό θα ελεγχθεί για τις παρεμβάσεις του τόσο στην υπόθεση Μιωνή όσο και στην υπόθεση του σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ tv.
Νομίζω ότι θα ήταν σώφρον για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, να μην προκαλεί αυτή την περίοδο τις μνήμες, πόσο μάλλον να βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής γνώμης ασκώντας αντιπολίτευση μανιταριού.
Η κυβέρνηση, σαφώς και έχει κάνει πολλά λάθη στην διαχείρισης της πανδημίας. Την έχει πάθει ξανά Νοέμβρη μήνα, όπως και πέρυσι.
Ωστόσο, το είδος της αντιπολίτευσης μάλλον φαντάζει ευτύχημα για τον πρωθυπουργό σε αυτή τη φάση. Κανονικά θα έπρεπε να είχε πέσει σε δημοτικότητα και αποδοχή.
Και επανερχόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου.
Είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πολιτευτεί έτσι.
Ήδη στην πρώτη του συνέντευξη μίλησε για κλίμα συναίνεσης που δεν υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός ότι παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με συντηρητικό κόμμα, θα πρέπει να ανησυχεί την Κουμουνδούρου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα διεκδικήσει και θα επανακτήσει το σοβαρό κοινό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, όχι επειδή είναι λιγότερο άφθαρτος αλλά διότι θα αντιπολιτευτεί θεσμικά, με σύνεση και συναινέσεις στα δύσκολα.
Είναι υγεία για το πολιτικό σύστημα να υπάρχει δυνατή, οξεία (γιατί όχι;) αλλά έντιμη αντιπολίτευση.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης