Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναθεωρούν… τις αναθεωρημένες προβλέψεις τους για την πανδημία – Στρατηγικά λάθη και γκάφες της κυβέρνησης

Αναθεωρούν… τις αναθεωρημένες προβλέψεις τους για την πανδημία – Στρατηγικά λάθη και γκάφες της κυβέρνησης
Τι πήγε τόσο στραβά και η Ελλάδα εμφανίζει από τους χειρότερους δείκτες διεθνώς στην πανδημία;
Σχετικά Άρθρα

Αναθεωρούνται επί τα χείρω οι προβλέψεις των ειδικών καθηγητών της συμβουλευτικής επιτροπής του Μεγάρου Μαξίμου οδηγώντας την κυβέρνηση να λάβει και άλλα περιοριστικά μέτρα επιβεβαιώνοντας αυτό που πλέον λέγεται ότι η κυβέρνηση έχει ασκήσει τη χειρότερη διαχείριση της πανδημικής κρίσης που θα μπορούσε.
Το αποδεικνύουν όλοι οι κύριοι δείκτες της πανδημίας.
Τα μοντέλα των καθηγητών δείχνουν ότι πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες και μήνες θα έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα την ημέρα.
Πλέον, η κυβέρνηση αναγκάζεται να φέρει μπροστά μέτρα που είχε ως plan B, όπως απαγόρευση μουσικής σε εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση θέσεις όρθιων και επιβολή ωραρίου στα μαγαζιά εστίασης και ψυχαγωγίας.
Επίσης, η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας όπου παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα με ασθενείς να περιμένουν σε ράντζα ή να επιλέγονται ασθενείς για τις ΜΕΘ, φέρνει πιο μπροστά την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών και κλινικών.

Τι πήγε τόσο στραβά;

Η κυβέρνηση έχει έλλειψη αξιοπιστίας σε αντίθεση με άλλες χώρες

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κάτω από το μέσο όρο των εμβολιασμών στην Ευρώπη, σε μερικές περιοχές μάλιστα έχουμε μειωμένα ποσοστά κατά 20% σε σχέση με το εθνικό ποσοστό.
Αντιεμβολιαστές και επιφυλακτικούς πολίτες έχουν όλες οι χώρες, ωστόσο, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει άρα έχει σαφές έλλειμμα αξιοπιστίας προς τη κοινωνία.

Πολύμηνα lockdown που πήγαν πίσω τη χώρα

Το έλλειμμα αξιοπιστίας έγκειται ότι ανασκεύασε πολλές φορές τις πρακτικές της. Στην αρχή αχρείαστα lockdown όταν δεν είχαμε τον ιό.
Oι πολίτες δεν μπορούσαν ούτε να πάνε να γυμναστούν, οι δε νέοι εξεγέρθηκαν με τα lockdown τύπου Wuhan.
Επιχειρήσεις λύγισαν, επαγγελματίες μέτρησαν νέα χρέη, η κυβέρνηση ξόδεψε πάνω από 4 δις ευρώ για να στηρίξει.
Ενώ θα μπορούσε με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα να αφήσει εμπόριο και οικονομία να τρέξουν.
Σημειώσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε και θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε.
Mετά τρέχαμε για να ανεβάσουμε τους δείκτες και την επανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν πήρε μέτρα για την Εκκλησία και τους πιστούς

Η κυβέρνηση έκανε δύο ίδια λάθη, δύο φορές.
Άφησε ελεύθερα τελείως τα πράγματα στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, κλείνοντας το μάτι στην Εκκλησία και το πατριωτικό κοινό της.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες.
Και ήρθε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ και τους εξέθεσε εντελώς.

Οι δείκτες της πανδημίας είναι από τους χειρότερους στην Ευρώπη

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στους θανάτους ανά εκατ. πολιτών.
Από τις χειρότερες πρωτιές της πανδημίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι σε καλύτερη μοίρα χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό από εμάς.
Οι ρυθμοί θανάτων είναι τέτοια που οι καθηγητές πιστεύουν ότι ο καινούριος χρόνος θα μπει με ρεκόρ θανάτων που ενδεχομένως να ξεπερνούν τους 20.000, ένα τραγικό νούμερο, δυσανάλογο των θυσιών που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες.

Μέτρα lockdown στους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση πήρε νέα μέτρα διαχωρισμού των ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων. Ουσιαστικά πήρε μέτρα για ουσιαστικό lockdown στους ανεμβολίαστους όταν είναι γνωστό ότι έχουν περίπου την ίδια μετάδοση του ιού.
Δημιούργησαν ένα νέο είδος κοινωνικού ρατσισμού.
Ξέρετε, δεν είναι όλοι ψεκασμένοι.
Υπάρχουν άνθρωποι επιφυλακτικοί, μορφωμένοι που δεν θέλησαν να θέσουν τον οργανισμό τους σε μία τέτοια συμπτωματολογία που δεν έχει δοκιμαστεί στο χρόνο…

Χωρίς στρατηγική το εμβολιαστικό πρόγραμμα - Απλά να πιάσουμε στόχο και όχι την ανοσία

Η κυβέρνηση κινήθηκε, επίσης, με λάθος στρατηγική στους εμβολιασμούς. Αντί να δώσει έμφαση στις μεγάλες ηλικίες, όταν είδε ότι δεν πιάνει τους στόχους του 60-70% το καλοκαίρι του 2021, άρχιζε να εμβολιάζει μικρά παιδιά που είναι ασυμπτωματικά στον ιό για να ανεβάσει το γενικό ποσοστό.
Όταν απέτυχε, άρχισε να δίνει Freedom Pass και δεδομένα στα κινητά.
Όταν είδε ότι ούτε αυτό έπιασε, ξεκίνησε τη θεώρηση ότι στην Ελλάδα έχουν φυσική ανοσία τριπλάσιοι πολίτες από τα καταγεγραμμένα κρούσματα άρα έχουμε μεγάλο ποσοστό ανοσίας είτε φυσικής είτε με εμβόλια.
Οι άλλες χώρες διενεργούν μεγάλες έρευνες ανοσίας πληθυσμού, εμείς πηγαίναμε στα τυφλά.

Απαράδεκτο να δίνονται ποσά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όταν υπάρχουν δημόσιες συχνότητες για καμπάνιες ενημέρωσης

H κυβέρνηση αποφάσισε να ξοδέψει ένα απίστευτο ποσό, 40 εκατ. ευρώ για καμπάνιες ενημέρωσης για προστατευτικά μέτρα και τα εμβόλια ενώ αυτά θα μπορούσαν να γίνουν δωρεάν από τις τόσες δημόσιες συχνότητες και τις τοπικές συχνότητες της επαρχίας.
ΜΜΕ (ιστοσελίδες, εφημερίδες κ.α) με ανύπαρκτη αναγνωσιμότητα πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιοι εκδότες, μάλιστα, τσέπωσαν χρήμα και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους - απέλυσαν κόσμο, διατηρώντας άλλες λιγότερο δαπανηρές.
Γιατί δεν μπήκε ρήτρα μη απολύσεων;
Γιατί δεν ελέχθησαν φορολογικά ποιοι χρωστάνε στο κράτος και να γίνει συμψηφισμός;
Το ΒΝ θεωρεί απολύτως κατακριτέα αυτή την πρακτική, ουδέποτε μπήκε σε ένα τέτοιο αλισβερίσι και δεν έκανε δημόσιες σχέσεις για τα ρεπορτάζ του.
Και όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για την τρίτη δόση.
Όλα αυτά τα λεφτά δεν θα έπρεπε καλύτερα να δοθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Πέρασαν 2 χρόνια και επαρκείς υποδομές στα νοσοκομεία δεν φτιάξαμε

Η κυβέρνηση αφού στέρησε εκατ. ευρώ από το Ε.Σ.Υ δίνοντάς τα στα ΜΜΕ, έκοψε στον προϋπολογισμό για την υγεία άλλα 900 εκατ. ευρώ.
Είμαστε ξανά στο παραπέντε, και οι γιατροί στα νοσοκομεία βολεύουν ασθενείς με COVID 19 σε ράντζα, σε τμήματα που κανονικά έχουν αρρώστους με άλλες παθήσεις.
Έχουν περάσει 2 χρόνια σχεδόν από την αρχή της πανδημίας και η χώρα δεν απέκτησε επαρκείς υποδομές για τους νοσούντες και τα δύσκολα περιστατικά.

Υποχρεωτικότητες που μετάνιωσε αμέσως μπροστά στη λειτουργικότητα του κράτους

Επίσης, προχώρησε στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή γιατροί και νοσηλευτές που προτιμούν να είναι σε αργία παρά να εμβολιαστούν.
Τα κενά στα νοσοκομεία είναι υπαρκτά.
Η κυβέρνηση ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει.
Ωστόσο, ενώ είπε ναι στην υποχρεωτικότητα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, σε δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με πολίτες, τώρα δεν το σκέφτεται.
Θυμίζουμε ότι τα ίδια έκανε και με τους πυροσβέστες και εν τέλει τους φώναξε να σβήσουν τις φωτιές.
Προχθές, ωστόσο, κατέστειλε με βίαιο τρόπο την συγκέντρωσή τους.

Έλλειψη συνεννόησης με άλλες πολιτικές ομάδες – Ανυπαρξία εθνικού μετώπου για εμβολιασμούς

Ενώ η πανδημία είναι ένα ζήτημα υπερκομματικής σημασίας, η κυβέρνηση αποφεύγει τη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.
Μπορεί να θεωρεί ανεύθυνη την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχουν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με προτάσεις.
Σε άλλα ζητήματα ήσσονος σημασίας σε σχέση με την πανδημία, όπως οι αμυντικές συμφωνίες, επιζητούσε διαρκώς τη συνεννόηση και την συναίνεση…
Αν υπήρχε συναίνεση σε κομματικό επίπεδο, έστω και για τα βασικά, η εικόνα του εμβολιασμού θα ήταν καλύτερη αφού θα δινόταν η εικόνα εθνικού μετώπου.

Ανεξέλεγκτη επιτροπή επιστημόνων

Το μεγαλύτερο λάθος που αμαύρωσε την εικόνα της κυβέρνησης και δημιούργησε μεγάλες αντιπάθειες στην κοινωνία ήταν η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των επιστημόνων της επιτροπής που συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.
Κάποιοι απέκτησαν ατζέντα τηλεστάρ, κάποιοι θέλησαν να γίνουν αστυνομικοί και κάποιοι άλλοι να γίνουν τραγουδιστές σε τηλεπαιχνίδι.
Όπως και να το δει κανείς, απλά ανεπίτρεπτο για την ενημέρωση των πολιτών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης