Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όχι» σε lockdown, «ναι» σε επιτάξεις γιατρών - Μητσοτάκης: Σκληρό το δ' κύμα - Το εμβόλιο αφήνει ανοιχτή την οικονομία

«Όχι» σε lockdown, «ναι» σε επιτάξεις γιατρών - Μητσοτάκης: Σκληρό το δ' κύμα - Το εμβόλιο αφήνει ανοιχτή την οικονομία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν άλλους περιορισμούς
Σχετικά Άρθρα
Κάθε ενδεχόμενο για νέο lockdown και περιορισμών στους εμβολιασμένους απέκλεισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, ανάβοντας το πράσινο φως για επιτάξεις ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας.
«Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν άλλους περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ», ενώ έκανε λόγο για ένα «σκληρό τέταρτο κύμα», που επιφέρει και απώλειες. Ωστόσο, όπως υποστήριξε είναι «ένα κύμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά», καθώς το εμβόλιο κάνει τη διαφορά. «Το εμβόλιο προσφέρει προστασία από βαριές νοσηλείες. Αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να λειτουργεί. Επιτρέπει στην πλειονότητα των Ελλήνων να ζει πιο ελεύθερα» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για επιτάξεις ιδιωτών γιατρών. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο Σύστημα Υγείας. Θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό εάν χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση του.

Η περιπέτεια θα λήξει με... εμβολιασμούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού τονίζοντας ότι «η περιπέτεια θα λήξει με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την τήρηση των μέτρων». Όπως διευκρίνισε, μόνο τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου και περίπου 300.000 ραντεβού για αναμνηστική δόση.
«Να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό για να επιτύχουμε το τείχος ανοσίας» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως είναι απαραίτητη η γ' δόση σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας».
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους «γαλάζιους» βουλευτές να μεταφέρουν στις εκλογικές τους περιφέρειες ότι «η πανδημία "χτυπά" πρωτίστως τους ανεμβολίαστους» και υπογράμμισε «χάνουμε ανθρώπους αχρείαστα, θα είχαν προστατευθεί εάν είχαν κάνει το εμβόλιο». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, σε 6,5 εκατ. εμβολιασμένους αντιστοιχούν 65 διασωληνωμένοι, δηλ. ένας στους 100.000. «Η λύση είναι μπροστά στα χέρια μας» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε την τήρηση των μέτρων.

Οι 4 δράσεις της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:
Πρώτον, δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
Τρίτον, η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
Τέταρτον, η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την οικονομία λέγοντας πως εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
Παράλληλα, σημείωσε πως το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ είπε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μαι μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ' ό,τι αναμενόταν. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση της ανεργίας. «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική για την μείωση των ανισοτήτων από το να προσφέρεις δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Γεωπολιτική αναβάθμιση

Ο Κυριάκος Μητσοστάκης υπογράμμισε και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας σημειώνοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καθιέρωσε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα. «Η Ελλάδα έγινε κόμβος της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές της ΝΔ να τον χειροκροτούν.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες σε διπλωματικό αλλά και αμυντικό επίπεδο (συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ), λέγοντας πως όλοι οι καλόπιστοι πολίτες αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικά βήματα. «Η ενίσχυσή μας δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το γεγονός πως επέλεξε να επισκεφτεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο χωρίς να αναφερθεί σε πόσες κλινικές είχε επί της διακυβέρνησής του και πόσες έχει τώρα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε «εθνικό σαμποτέρ», καθώς όχι μόνο δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, αλλά ούτε και μέτρα στήριξης της κοινωνίας. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης