Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με rapid test στο σούπερ μάρκετ; - Γεωργιάδης: Το εξετάζουμε - Αχαριστία να ζητάει η εστίαση κι άλλα χρήματα

Με rapid test στο σούπερ μάρκετ; - Γεωργιάδης: Το εξετάζουμε - Αχαριστία να ζητάει η εστίαση κι άλλα χρήματα
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποκάλυψε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ
Σχετικά Άρθρα

Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι όσον αφορά τα μέτρα για την έλεγχο της πανδημίας και κυρίως τον περιορισμό των κινήσεων των ανεμβολίαστων. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο να απαιτούνται rapid test από τους ανεμβολίαστους προκειμένου να εισέρχονται στο σούπερ μάρκτετ.
Οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και νοσούν και κατά συνέπεια θα πρέπει να υποβάλλονται και οι εκείνοι σε διαγνωστικά τεστ.

Οι... συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, υποστήριξε ότι η συζητείται από την κυβέρνηση και εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειαστούν rapid test από ανεμβολίαστους πολίτες για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο επισήμανε και συγκεκριμένα προβλήματα για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου.
«Συζητήθηκε αυτό και εξετάζεται. Αλλά έχει προβλήματα. Κάποιοι πολίτες δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Αλλά υπάρχει και το πρακτικό πρόβλημα της ουράς σε ώρες αιχμής έξω από τα σούπερ μάρκετ, με ταυτόχρονη προσέλευση πολλών ατόμων» είπε χαρακτηριστικά.

Αχάριστη η εστίαση - Έλαβε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης εκτόξευσε τα βέλη του κατά της εστίασης στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όσους πολίτες αρνούνται να εμβολιστούν. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους που «εξαιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».
«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους.
Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι.
Ο κ. Καββαθάς, θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», είπε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης