Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Απότομη πτώση των κρουσμάτων μετά το Δεκέμβριο - Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα

Πέτσας: Απότομη πτώση των κρουσμάτων μετά το Δεκέμβριο - Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα

"Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα", τόνισε ο Στ. Πέτσας

Σχετικά Άρθρα

Μετά το Δεκέμβριο θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι «οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών.
Κληθείς να σχολιάσει προτάσεις των ειδικών ακόμη και για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ παντού, ο κ. Πέτσας μιλώντας MEGA ανέφερε ότι «πάντα ακούμε τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα μας δείχνουν το δρόμο, και τα νούμερα δείχνουν ότι είμαστε σε μάλλον καλό δρόμο, τουλάχιστον τα νούμερα των εμβολιασμών, που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Γίνεται μάχη για την 3η δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε τώρα σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, λέγαμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Παρακαλώ όλους να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους».
«Πιστεύω, όπως βλέπω τα νούμερα, ότι μετά το Δεκέμβρη θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων. Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δε θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας» των εμβολιασμών, τόνισε ο κ. Πέτσας.
Όπως είπε, «δούλεψε εκεί που εφαρμόστηκε, αλλά τώρα την έχουμε αφήσει στην άκρη. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αρκετά ψηλά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δε βλέπουμε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Η εστίαση με τα μέτρα που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, έχει θωρακιστεί αρκετά».

Για το ΕΣΥ

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «σιγά – σιγά, με τόσα πολλά κρούσματα, το ΕΣΥ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύσσουμε και ιδιωτικές κλίνες όπου χρειάζεται, και να εμπλουτίζουμε το δημόσιο σύστημα με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε έτσι».

Για έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα

Περαιτέρω, κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει κάποιο έκτακτο βοήθημα στο τέλος του έτους σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «υπάρχουν περιθώρια στο οικονομικό επιτελείο, τα οποία θα αξιοποιηθούν όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς. Το ποια θα είναι η κατεύθυνση αυτού του δημοσιονομικού χώρου, θα το δούμε προς τις αρχές Δεκέμβρη. Υπάρχουν πόροι, αλλά δεν είναι ατελείωτοι. Όταν υπάρχει καλή πορεία της οικονομίας, πολύ καλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις, σημαίνει ότι όλοι συμβάλουν».
«Επομένως αυτό το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό θα το κρίνει το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης