Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας – Αποσπασματικά και αναποτελεσματικά τα μέτρα

Χαρίτσης: Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας – Αποσπασματικά και αναποτελεσματικά τα μέτρα
«Ο συνδυασμός των κυβερνητικών μέτρων στην πανδημία και της κυβερνητικής αδράνειας στην ακρίβεια θα οδηγήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» δηλώνει ο A. Χαρίτσης

«Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη και κρίσιμη φάση της πανδημίας» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «τα όποια μέτρα λαμβάνει, είναι αποσπασματικά, αναποτελεσματικά και δεν πείθουν ότι βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα».
Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», κάνει λόγο για αναγκαίες «ριζικές παρεμβάσεις: ανάκτηση της εμπιστοσύνης, εμβολιασμό, ενίσχυση του ΕΣΥ και σοβαρή ιχνηλάτηση».

Για εστίαση και λιανεμπόριο

Ειδικά για την εστίαση και το λιανεμπόριο, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «δεν μπορεί να λαμβάνονται μέτρα που δημιουργούν, μέσω αθέμιτου ανταγωνισμού, επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων» ενώ «πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων που εκ των πραγμάτων θα υπολειτουργούν για μια ακόμη φορά».
«Καταθέσαμε ήδη στη Βουλή ερώτηση γι΄ αυτά τα δύο ζητήματα», προσθέτει.

Περί ακρίβειας

«Έχουμε προτείνει εδώ και μήνες ένα πακέτο μέτρων αναχαίτισης της ακρίβειας», σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «ρύθμιση και έλεγχο των αγορών κυρίως στην ενέργεια και το εμπόριο», «στοχευμένη ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ενεργειακά προϊόντα», «ειδικά προγράμματα στήριξης αυτών που θίγονται περισσότερο» και «αύξηση του κατώτατου μισθού που θα προστατεύσει τους πιο ευάλωτους και θα ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημά τους».
«Από την αντίληψη της κυβέρνησης απουσιάζει η σημασία που έχουν οι δημόσιες πολιτικές σε μια τέτοια στιγμή κρίσης» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός της για το Ταμείο Ανάκαμψης εξαντλείται στην ανακύκλωση ενός παρωχημένου και αναποτελεσματικού εν τέλει μοντέλου ανάπτυξης» καθώς «προβλέπει υποδομές που θα γίνουν με τον παλαιό τρόπο εργολαβιών, στοχευμένα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ τα δάνεια που θα πάρει η χώρα θα κατευθυνθούν από τις συστημικές τράπεζες στους αξιόχρεους, δηλαδή όσους δεν έχουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα χρηματοδότησης».
«Ο συνδυασμός των κυβερνητικών μέτρων στην πανδημία και της κυβερνητικής αδράνειας στην ακρίβεια θα οδηγήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» δηλώνει ο κ. Χαρίτσης και καταλήγει τονίζοντας πως «τo αφήγημα επιτυχίας της κυβέρνησης καταρρέει από την ίδια την πραγματικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης