Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταπέλτης ο Σπίρτζης εναντίον Μητσοτάκη για αντιδημοκρατικό κατήφορο με πλήρη χειραγώγηση της ΕΥΠ και παρακολούθηση πολιτών

Καταπέλτης ο Σπίρτζης εναντίον Μητσοτάκη για αντιδημοκρατικό κατήφορο με πλήρη χειραγώγηση της ΕΥΠ και παρακολούθηση πολιτών
Η απόλυτη αντιδημοκρατική παρακμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την καταπάτηση του Συντάγματος, των στοιχειωδών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κανόνων φέρνει τη χώρα μας έξω από το δημοκρατικό πλαίσιο των Ευρωπαϊκών χωρών
«Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος Μητσοτάκη επιστρέφει τη χώρα στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, με την πλήρη χειραγώγηση της ΕΥΠ και τη μετατροπή της σε ΚΥΠ, με παρακολουθήσεις πολιτών, ζητώντας το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, τα προσωπικά τους στοιχεία και τη δράση τους», αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο: «Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες».
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι «η απόλυτη αντιδημοκρατική παρακμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την καταπάτηση του Συντάγματος, των στοιχειωδών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κανόνων φέρνει τη χώρα μας έξω από το δημοκρατικό πλαίσιο των Ευρωπαϊκών χωρών».
Σημειώνει ειδικότερα ότι «είναι πραγματική ντροπή το 2021, μια Ευρωπαϊκή χώρα, μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της, να προχωρά, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε παρακολουθήσεις, φακέλωμα, καταγραφή των προσωπικών στοιχείων, της δράσης, της ιδεολογικής ταυτότητας δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών, παιδιών, απλών πολιτών, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες, για τις απόψεις τους ως ‘υπέρμαχοι των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών', για 12χρονο προσφυγόπουλο που δημοσιεύτηκε σκίτσο του στη Le Monde, για δημοσιογράφο και υπάλληλο που ήρθαν σε επαφή με τον 12χρονο».

Εφιαλτικές αποκαλύψεις

Μιλά για «εφιαλτικές αποκαλύψεις» της εφημερίδας που «αποδεικνύουν ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποτελεί το σύγχρονο εφιάλτη μιας σκληρής δεξιάς που κυβερνά τον τόπο, δυόμισι χρόνια, με πλήρη απομείωση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων».
Σχολιάζει ότι μετά από αυτές «κατανοούμε όλοι πλέον το σχέδιο Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος και την υπαγωγή της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του, με τον πρώτο νόμο του.
Κατανοούμε ότι το γραφείο του στο Μαξίμου, έχει άμεση γνώση των παρακολουθήσεων πολιτών».
Προσθέτει ότι «κατανοούμε τον νόμο για την απαγόρευση του Συνταγματικού δικαιώματος του ‘Συνέρχεσθαι', το «γιατί ιδρύθηκαν τόσες νέες δομές καταστολής, την ίδια στιγμή που κλείνουν αστυνομικά τμήματα και δεν μπορούν να καλυφθεί στοιχειωδώς η ασφάλεια των πολιτών», το τι εννοούσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για την ενεργοποίηση των πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» και «γιατί πραγματοποιήθηκαν κατ'εξαίρεση προσλήψεις στην ΕΛΑΣ και σχεδιάζεται να γίνουν πρόσθετες κατ'εξαίρεση προσλήψεις στην ΕΥΠ».

Ανοχή της κυβέρνησης

Ακόμη αναφέρει ότι «κατανοούμε την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ακροδεξιά, στις ακροδεξιές αντιλήψεις και τα ακροδεξιά στελέχη στις Κρατικές δομές, στην ΕΛΑΣ και στην πολιτική πρακτική της κυβέρνησης, με παράδειγμα τη λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ως σήμερα».
Κατανοούμε, συνεχίζει, «πως το φακέλωμα και οι παρακολουθήσεις Μητσοτάκη σε πλήρη συντονισμό με την χειραγώγηση των ΜΜΕ, επιχειρούν σε απόλυτα ΚΥΠΑτζήδικη λειτουργία, των δεκαετιών του '50 και του '60, να χρεώσουν όπως αποδεικνύεται από τα σήματα της ΕΥΠ αλλά και από τις διαρροές και τις ‘κατευθύνσεις' της προπαγάνδας ότι οι αντιεμβολιαστές και οι εκδηλώσεις τους ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Σπίρτζης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση «να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων.
Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε».
Και καταλήγει: «Η συνέχεια στην Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο και στους αγώνες του δημοκρατικού λαού μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης