Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ): Έχω προτάξει τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξης μέχρι το 2022-2023

Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ): Έχω προτάξει τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξης μέχρι το 2022-2023

«Στόχος μου είναι μετά τις εκλογές να είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση ή να έχουμε ένα ποσοστό κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο Α. Λοβέρδος

«Ο φόβος δεν είναι πολιτική επιλογή ούτε η συγκίνηση, αυτά είναι συναισθήματα. Εγώ είμαι υποψήφιος για να είμαι η επιλογή των πολιτών», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Είμαστε ένα κόμμα που δίνει μια ελπίδα. Είμαστε ένα κόμμα που έχει κριθεί και επικριθεί και που τώρα συγκρίνεται», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Κάνοντας αναφορά στις δικές του θέσεις και αφήνοντας αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου, ανέφερε πως «έχω προτάξει τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξης μέχρι το 2022-2023, που αν δεν το επιτύχω μέχρι τις δημοτικές εκλογές, θα παραμερίσω για να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιον άλλο, θα παραμείνω στρατιώτης στον χώρο μου και δεν θα δημιουργήσω ένα νέο κόμμα που θα το τραβάω», αλλά και πως «στόχος μου είναι μετά τις εκλογές να είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση ή να έχουμε ένα ποσοστό κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση».
«Εγώ μιλώ για δύναμη εξουσίας. Δεν θέλουμε να είμαστε μη κυβερνητική οργάνωση. Γι' αυτό και ο αγώνας μου είναι να έρθουν πολλοί πολίτες στην κάλπη. Να παραμεριστούν οι μηχανισμοί ΠΑΣΟΚ για τους πολλούς και όχι ΚΙΝΑΛ για τους λίγους» , είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η κοινωνία απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η μάχη στις 5 Δεκεμβρίου. Μαζική συμμετοχή για να πάμε μπροστά».
Εξηγώντας τη στάση του στο νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα ανέφερε πως «είμαι πατριώτης και αυτό το εννοώ. Είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή κάτι προς το συμφέρον του πολίτη και να λέω όχι;».
Επανέλαβε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στις θέσεις της παράταξης για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη.
Κληθείς να απαντήσει αν, σε περίπτωση που αναδειχθεί Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, θα συνεργαστεί μετεκλογικά με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Λοβέρδος αφού τόνισε ότι υποτιμά τον εαυτό του μια τέτοια συζήτηση, καθώς «αν αποφασίσεις ότι είσαι δεκανίκι, είναι κακό να συζητάς για συνεργασίες και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που ενόψει των συμφερόντων της πατρίδας δεν θα πει ούτε έχει πει όχι. Έχω μετάσχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας επί Παπανδρέου και επί Βενιζέλου».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το debate μεταξύ των υποψηφίων, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «θέλω να προσέξετε λίγο τους αριθμούς. Είμαστε 5 που λέμε ναι στον δημόσιο διάλογο και ένας που διστάζει. Επειδή οι πέντε έχουμε στείλει επιστολή προς την ΕΡΤ και είπαμε ναι, πιστεύω ότι και ο έκτος θα μεταπειστεί. Η δική μου επιστολή αυτό το νόημα είχε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης