Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Αρκαλοχώρι ο Κουτσούμπας: Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν «ρολόι»

Στο Αρκαλοχώρι ο Κουτσούμπας: Ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν  «ρολόι»
Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στο Αρκαλοχώρι
Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντιχάκη και στελέχη του κόμματος, βρέθηκε στους οικίσκους που φιλοξενούν τους πληγέντες, ενώ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μ. Φραγκάκης του έδειξε μέρος των καταστροφών σε τμήματα του Αρκαλοχωρίου και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ σε εκδήλωση με πρωτοβουλία της τομεακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, είχε τη δυνατότητα να ακούσει φορείς και κατοίκους για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις καταστροφές.
Μιλώντας ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η περιοχή και οι κάτοικοι χρίζουν ουσιαστικής ενίσχυσης, καλώντας τους να είναι σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Όπως ανέφερε «ενάμιση μήνα μετά σεισμό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν «ρολόι» όπως προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση. Ούτε οι πολίτες, αλλά ούτε εμείς πειθόμαστε - και βγάζουμε συμπεράσματα από τα στοιχεία και όχι από όσα λένε, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πληγέντες».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη στήριξή του στα αιτήματα των πληγέντων, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα μια σειρά από ερωτήσεις στη Βουλή για την υποστήριξη των πληγέντων, αλλά και ότι το πλαίσιο των αρχικών αιτημάτων θα πρέπει να περιλαμβάνει αποζημίωση 100% των ζημιών, μηνιαίο βοήθημα για το χαμένο εισόδημα, στήριξη των ανέργων, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, άλλες εισφορές και τέλη «μέχρις ότου ορθοποδήσουν οι πληγέντες», απαγόρευση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αποκατάσταση της στέγασης, αντισεισμική προστασία με έλεγχο, υποδομές και εργασίες αποκατάστασης, καθώς και σειρά άλλων έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης