Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί θα κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός; - Είναι ξεκάθαρο, για να πείσει για την 3η δόση του εμβολίου – Νέο όχι από τους ανεμβολίαστους

Γιατί θα κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός; - Είναι ξεκάθαρο, για να πείσει για την 3η δόση του εμβολίου – Νέο όχι από τους ανεμβολίαστους
Η 3η δόση του εμβολίου «καίει» το Μαξίμου, θα κρίνει την πορεία του 4ου κύματος covid 19 στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Διάγγελμα που ισοδυναμεί με απεγνωσμένη έκκληση να σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν είτε την πρώτη δόση είτε την τρίτη δόση, θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός σήμερα 18 Νοεμβρίου 2021 στον ελληνικό λαό.

Η 3η δόση «καίει» το Μαξίμου, θα κρίνει την πορεία του 4ου κύματος

Ωστόσο, αυτό που ουσιαστικά «καίει» το Μέγαρο Μαξίμου είναι να υπάρξει αύξηση του εμβολιασμού της 3ή δόσης καθώς θεωρείται ότι είναι αδύνατον οι πολίτες που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι μέχρι αυτή τη στιγμή να πειστούν τώρα να πάνε για εμβολιασμό.
Άλλωστε, σύμφωνα με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, αυτό που θα κρίνει την πορεία του 4ου σφοδρού κύματος είναι η χορήγηση της 3ης δόσης, δηλαδή το να πεισθούν όσοι είχαν πεισθεί και την πρώτη φορά, να ξανακάνουν τη δόση τους και να ξαναποκτήσουν το μέγιστο της ανοσίας που δίνει η 3η δόση.
Αλλά παραμένει ακόμα δύσκολος στόχος, καθώς η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει την στρατηγική ότι με 2 δόσεις εμβολίων είσαι «ελεύθερος» και με ισχυρά αντισώματα και τώρα πρέπει να πείσει ότι χρειάζεσαι και 3η.
Που θα έχει την ίδια συμπτωματολογία με την 2η. Και φυσικά θα ανανεώσει και την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού σου που αποτελεί pass για κάθε δραστηριότητά του.

Η Γερμανία και η πανευρωπαϊκή καμπάνια για τη 3η δόση

Ασχέτως, εάν υπάρχουν έρευνες που τονίζουν ότι και μετά την τρίτη δόση το επίπεδο των αντισωμάτων πέφτει σιγά σιγά, το ζητούμενο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες –που έχουν ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία- είναι να οργανώσουν εκστρατεία εμβολιασμού για την αναμνηστική δόση, προκειμένου να περιχαρακώσουν την ανοσία των ήδη εμβολιασμένων πληθυσμών.
Αυτό αναφέρει, άλλωστε, και σχετικό έγγραφο της Ομάδας Κρίσης των γερμανικών υπουργών Υγείας και Εσωτερικών που δημοσίευσε η Βild που δίνει μεγάλο βάρος στη 3η δόση.

Αδύνατο να πειστούν πλέον ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Το ίδιο και στην Ελλάδα.
Στη χώρα το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι πρέπει να πεισθούν όσοι ήδη έχουν ολοκληρώσει το βασικό εμβολιασμό των 2 δόσεων ή της μίας των μονοδοσικών, αλλά να πεισθούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών που δεν έχουν πειστεί.
Και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να πειστούν παρά τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νοσοκομεία, γι’ αυτό και η κυβέρνηση, πλέον, στρέφεται στην στρατηγική της 3ής δόσης.

Διευκόλυνση σε όλους να κλείσουν νωρίτερα την αναμνηστική δόση

Γι’ αυτό, άλλωστε, πάρθηκε η απόφαση ότι από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση μπορούν να κλείνουν ραντεβού, έτσι ώστε να κάνουν την συμπληρωματική δόση αμέσως μόλις συμπληρωθεί το εξάμηνο.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει όσο μπορεί στην χορήγηση της 3ής δόσης.
Άλλωστε, τέλη Νοεμβρίου τελειώνει το εξάμηνο των ηλικιών από 45 και πάνω που είχαν κανονικά σπεύσει να κάνουν τη δεύτερη δόση (Μάιο 2021).

Οι νέοι εμβολιασμοί της 1ης δόσης αφορούν νέους που θέλουν να μπαίνουν σε μπαρ και καφέ

Τα στοιχεία 192.000 νέων εμβολιασμών με την πρώτη δόση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αφορούν ξεκάθαρα νέους ηλικιακά πολίτες κάτι που σημαίνει ότι πολλοί έσπευσαν να εμβολιαστούν για να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.
Και φυσικά γιατί δεν άντεχαν να πληρώνουν τα διαγνωστικά τεστ που χρειάζονται για κάθε δραστηριότητά τους.
Η κατηγορία άνω των 60 δεν έχει πειστεί και δεν πρόκειται.

Οι εμβολιασμοί συνδέονται με τα κανονικά Χριστούγεννα – Περισσότεροι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

Από εκεί και πέρα, καθίσταται νοητό ότι ο Πρωθυπουργός θα συνδέσει τη νέα έκκληση για εμβολιασμούς με την «κανονικότητα» Χριστούγεννα.
Οι εμβολιασμένοι θα διατηρήσουν την ελευθερία τους χωρίς περιορισμούς ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποστούν και άλλους περιορισμούς και ακόμα περισσότερο έλεγχο μέσω διαγνωστικών τεστ στην εστίαση και την αγορά.
Η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων έχει τονίσει ότι δεν θα ακολουθήσει για την ώρα αυτά που συμβαίνουν στην Αυστρία π.χ δηλαδή lockdown στους ανεμβολίαστους, αλλά τα μέτρα που θα παρθούν τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους θα είναι ανάλογης φύσεως.

Εκτεταμένοι έλεγχοι και πρόστιμα – Τι είχε αποκαλύψει το BN

Δεύτερον, ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι θα υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλη την αγορά, σε εστίαση αλλά και στα καταστήματα πλην αυτών που δεν χρειάζονται πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικών τεστ.
Στο Μαξίμου, οι 21.200 εργαζόμενοι που βρέθηκαν χωρίς να κάνουν τεστ – που πρώτο το ΒΝ αποκάλυψε – συνιστούν μία υπολογίσιμη παραβατικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόστιμα τα οποία και θα αποσταλούν στους παραβάτες.

Καμία υποχρεωτικότητα

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα αποκλείσει κάθε συζήτηση για υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, δεν λειτουργούν και προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στον κρατικό μηχανισμό, σε καίριες μάλιστα, υπηρεσίες.

Η σκληρή εικόνα για το Ε.Σ.Υ και η θεραπεία με τα μονοκλωνικά και τα χάπια

Τέλος, ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του θα αναφέρει την κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά σε ορισμένες περιφέρειες που παρατηρείται πολύ αυξημένη πίεση.
Θα επαναφέρει το αίτημα σε ιδιώτες γιατρούς για προσωρινή στήριξη του ΕΣΥ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι στη διάθεση των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας σήμερα βρίσκονται 1.277 κλίνες Μ.Ε.Θ. σε σχέση με τις 557 που υπήρχαν το 2019.
Και τέλος θα αναφερθεί στα μονοκλωνικά φάρμακα που θα χορηγηθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα όπως οι ειδικοί εγκρίνουν από το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και στα χάπια που θα παράξουν οι εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του COVID 19.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης