Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Στοχευμένα μέτρα για την πανδημία – Αντέχει το ΕΣΥ, δεν θα καταρρεύσει

Πλεύρης: Στοχευμένα μέτρα για την πανδημία – Αντέχει το ΕΣΥ, δεν θα καταρρεύσει
Έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών και σε κλινικές covid είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος παρέπεμψε στο μήνυμα που θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
«Θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα, θα υπάρξουν και αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως γνωρίζετε.
Άρα θα έχουμε στοχευμένα μέτρα, που δεν θα είναι μέτρα όμως, τα οποία θα φαντάζουν και θα θυμίζουν καταστάσεις γενικού ή τοπικού lockdown.
Αυτό είναι ξεκάθαρο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πλεύρης, ο οποίος υποστήριξε πως το «το εθνικό σύστημα υγείας αντέχει και θα ενισχύεται συνεχώς και οι επιτάξεις υπηρεσιών είναι προς αυτή την κατεύθυνση».
«Θα ανοίγονται συνεχώς και κλίνες με την ασφάλεια που πρέπει να λειτουργούν, αλλά από εκεί και πέρα το εμβόλιο είναι αυτό που θα προστατεύσει τον συμπολίτη μας να μην βρεθεί στο νοσοκομείο» είπε ο κ.Πλευρής, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευσης της δημόσιας υγείας».
«Παράλληλα, ειδικά στις έντονα πληττόμενες περιοχές, όλη η χώρα έχει πρόβλημα, έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών και σε κλινικές Covid, παραλαμβάνουν και περιστατικά COVID, ενώ παράλληλα λάβαμε από τις κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες για να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε.
Όπως έχουμε προαναγγείλει επειδή δεν υπήρξε η ανταπόκριση, που θέλαμε, στο κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς – θέλω να ευχαριστήσω τους ιατρικούς συλλόγους των περιοχών της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας γιατί υπήρξε ειδικά τις τελευταίες ημέρες μεγάλο κύμα εθελοντικής και οικειοθελούς προσέλευσης - ωστόσο επειδή παραμένουν κενά για να συνεχίσουν να διαμορφώνονται νέες κλίνες Covid, έχουμε προχωρήσει και στο μέτρο της επίταξης.
Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες και τώρα βλέποντας τα κενά θα βγουν και οι προσκλήσεις στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και παθολόγους» είπε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης