Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον «πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο» απέδωσε ο Σκέρτσος το ολίσθημα για τους αστυνομικούς που... δεν μολύνονται από Covid

Στον «πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο»  απέδωσε ο Σκέρτσος το ολίσθημα για τους αστυνομικούς που... δεν μολύνονται από Covid
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι οι αστυνομικοί δεν μολύνονται από Covid
Σχετικά Άρθρα

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η δήλωσή του, ότι, οι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν στις αλυσίδες διασποράς του ιού, οπότε δεν δικαιολογείται η επιβολή υποχρεωτικότητας για τα σώματα ασφαλείας.
Ο κ. Σκέρτσος απέδωσε τη δήλωση αυτή στον…πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των λεγομένων του ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική τόσο στον ίδιο τον υπουργό, όσο και στην κυβέρνηση για τη στάση τους.
Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση.
Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.
Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στην κριτική των προηγούμενων δηλώσεών του στις 19/11 στο Mega.
Ο κ. Σκέρτσος τονίζει πως «η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις.

Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

«Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση.
Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.
Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας στη δήλωσή του και προσθέτει:
«Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας.
Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.
Οι ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ”προαιρετικής υποχρεωτικότητας” -δηλαδή χωρίς πρακτικές κυρώσεις- και σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς να προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια».
Και, εν κατακλείδι, «τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν, λοιπόν, να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση και ας ασχοληθούν καλύτερα με τον πρώην Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη που χθες για άλλη μια φορά αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κόντρα στις επίσημες θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του».

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με Σκέρτσο;- Την ώρα που όλοι μετράμε νεκρούς αυτός μετράει ψηφοφόρους

«Ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, χθες μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα για αυστηρότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται γιατί «δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό για να επιβάλλεται να εμβολιαστούν, ώστε να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους».
Μετά τις εκκλησίες και με την αστυνομία η κυβέρνηση ομολογεί πως διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες, τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία».
«Την ώρα που όλοι μετράμε νεκρούς αυτός συνεχίζει να μετράει ψηφοφόρους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρηστίδης για Σκέρτσο: Ή θεωρεί ότι οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι, ή αδυνατεί να περιγράψει την αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική

"Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό, είπε ο κ. Σκέρτσος.
O ιός βέβαια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο λέει η επιστήμη.
Ή λοιπόν ο κ. Σκέρτσος θεωρεί ότι οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς, που μπορεί να νοσήσουμε και να κινδυνεύσουμε ή δεν έχει ούτε εκείνος πια λόγια να περιγράψει την αλλοπρόσαλλη πολιτική της ΝΔ απέναντι στην πανδημία" αναφέρει σε σχόλιό του για την δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Α. Σκέρτσου, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης