Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για καθολικό lockdown: Δεν συζητάμε μέτρα που επηρεάζουν τους εμβολιασμένους

Βορίδης για καθολικό lockdown: Δεν συζητάμε μέτρα που επηρεάζουν τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο

Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο καθολικού lockdown απορρίπτει η κυβέρνηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, να αποκλείει κάθε μέτρο που επηρεάζει εμβολιασμένους πολίτες.
«Μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι, ενώ συμπλήρωσε πως είναι πρόωρη η συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στα εστίαση και σούπερ μάρκετ. «Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε» διευκρίνισε ο υπουργός.
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι.
«Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» δήλωσε.

Βέλη σε ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικότητα

Τέλος, ο κ. Βορίδης εκτόξευσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. «Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, αλλά ρωτά τι κάνουμε για στρατό και αστυνομικούς» ανέφερε σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Επικρατείας. «Aυτό που επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, και σωστά, είναι ότι με υποκριτικό και κακό στοχευμένο τρόπο ανοίγει συζήτηση μονό για τους αστυνομικούς» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης