Τελευταία Νέα
Πολιτική

Και όμως… Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη πανδημία θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ

Και όμως… Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη πανδημία θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ
Χωρίς ανεμβολίαστους και το Συνέδριο της ΝΔ στις 3-5 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η πανδημική κρίση ή ένα ενδεχόμενο lockdown να επηρεάσει το αποτέλεσμα στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ;
Και όμως, στα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός τι θα γίνει εάν η κατάσταση στη χώρα εκτραχυνθεί με αυξημένους καθημερινούς θανάτους, νοσηλείες και κρούσματα.

Κάποιοι το σκέφτονται ακόμα και για αναβολή

Μάλιστα, οι ανησυχίες των υποψηφίων είναι τέτοιες που θεωρούν ότι μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και αναβολή των διαδικασιών εάν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων και πανδημικής κρίσης σε όλη την επικράτεια.
Μέχρι τώρα δεν το συζητάνε οι υποψήφιοι αλλά ενδεχομένως αν φτάσουμε εκεί, η πλευρά Παπανδρέου ή Ανδρουλάκη που «βολεύεται» με την αναβολή των εκλογών, να το προτείνει και ας αποφασίσει η ΕΔΕΚΑΠ.
Επουδενί αναβολή δεν σκέφτεται η πλευρά Λοβέρδου η οποία θεωρεί ότι κατέχει ένα σημαντικό μομέντουμ.

Θα παρθούν σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Θα επηρεαστούν οι εκλογές

Πάντως, ακόμα και να μην φτάσουμε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο:
Να φοβηθούν να κινηθούν κάποιοι ψηφοφόροι υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού ή να επιβληθούν και άλλα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες πέραν της εστίασης και της ψυχαγωγίας και έτσι να πρέπει να προσέλθουν στους χώρους ψηφοφορίας με rapid test.
Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το λύσει η αρμόδια επιτροπή εκλογών.
Θα πρέπει, όπως μάς λένε στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ή να δέχεται ψηφοφόρους με rapid τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να εισέρχεται ένας ένας μέσα στο χώρο προσέλευσης.

Θα χρειαστεί πρωτόκολλο από ΕΟΔΥ και ξεκάθαρους κανόνες

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί πρωτόκολλο που θα δοθεί από τον ΕΟΔΥ. Και όχι μόνο. Και στις δύο περιπτώσεις ή θα αποθαρρυνθούν αρκετοί να πάνε να ψηφίσουν ή θα πρέπει να σχηματίσουν ουρές έξω από τους χώρους ψηφοφορίας.
Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει και το τεστ και τη συμμετοχή αλλά και τη 2η συμμετοχή.
Και να περιμένει και στην ουρά…
Θα αποθαρρυνθεί. Και έπειτα δημιουργείται και το εξής ερώτημα:
Ποιοι θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά και ποιοι τα rapid test;
Και αυτοί που θα ελέγχουν, θα είναι εμβολιασμένοι; Κοινώς, μύλος…
Με άλλα λόγια, δηλαδή, η συμμετοχή που είναι το πιο σημαντικό ζήτημα των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την έξαρση της πανδημίας.

Ποιον ευνοεί η μικρή συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ;

Τώρα ποιον ευνοεί η μικρή συμμετοχή;
Όπως είδαμε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η μικρή συμμετοχή αυξάνει τις πιθανότητες σε υποψηφίους που έχουν ήδη οργανωμένο μηχανισμό, όπως για παράδειγμα ο Γ. Παπανδρέου.
Όσο μεγαλώνει η πίτα από ψηφοφόρους που ενδεχομένως έχουν ψηφίσει άλλο κόμμα όπως π.χ ΝΔ τότε μεγαλώνει το ποσοστό των Α. Λοβέρδου και Ν. Ανδρουλάκη.
Άρα, θα μπορούσε να κάνεις έναν έλλογο άλμα και να πει ότι αν η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρά μέτρα τότε ενδεχομένως αυτό να βγει υπέρ Παπανδρέου.

Δεν μπορεί να γίνει τώρα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ

Τώρα, από εκεί και πέρα, στις αρχές των πρώτων συνεδριάσεων της ΕΔΕΚΑΠ, πολλοί είχαν θέσει το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Το είχε προτείνει ο κ. Λοβέρδος.
Προφανώς θα ενίσχυε την συμμετοχή, η οποία τον συμφέρει προσωπικά.
Ωστόσο, ήταν αντίθετος για παράδειγμα ο κ. Ανδρουλάκης ίσως διότι δεν πίστευε ότι μπορεί να εξελιχθεί έτσι η πανδημία.
Τώρα, όμως, είναι αργά για να υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία, θέλει χρόνο για να στηθεί και μιλάμε και για ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, γύρω στις 200.000 που δεν είναι σίγουρο ότι θα το άντεχαν τα σημερινά συστήματα.

Γιατί η Καθημερινή «χτύπησε» τον Ν. Ανδρουλάκη

Όσο πλησιάζει το πρώτο debate των υποψήφιων αρχηγών, είναι ενδεικτική η αναταραχή που υπάρχει στα επιτελεία.
Για παράδειγμα, προκάλεσε εντύπωση η επικριτική διάθεση σκίτσογράφου της Καθημερινής που χαρακτήρισε ουσιαστικά τον Ν.Ανδρουλάκη «αδειανό πουκάμισο» και «Κανένα» με την έννοια ότι αποφεύγει να πάρει θέση για το οτιδήποτε.
Από το περιβάλλον του, θεωρούν όχι τυχαία την επίθεση της Καθημερινής δεδομένης της μεγάλης συμπάθειας που έχει το συγκρότημα στον Β. Βενιζέλο.

Χωρίς ανεμβολίαστους το Συνέδριο της ΝΔ στις 3-5 Δεκεμβρίου

Πάντως, δεν είναι μόνο η εσωκομματική διαδικασία που θα επηρεαστεί από τα επιπλέον μέτρα που θα έρθουν για τους ανεμβολίαστους.
Αλλά και το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει 3-5 Δεκεμβρίου 2021 και στο οποίο όπως μαθαίνουμε, μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν δια ζώσης παρουσία.
Οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.
Η απόφαση αυτή έχει δυσαρεστήσει κάποια στελέχη της ΝΔ από Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, η παρουσία του Β. Μειμαράκη ως Προέδρου οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αντιδράσεις.
Προς το παρόν…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης