Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη κινδυνεύει από το 18% των δεξιών.. που αποστρέφονται την ακολουθούμενη πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη κινδυνεύει από το 18% των δεξιών.. που αποστρέφονται την ακολουθούμενη πολιτική
Από την προσπάθεια φίμωσης Κασιδιάρη και απαξίωσης των δεξιών κομμάτων αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης ανησυχεί για τα διαδραματιζόμενα στον δεξιό πυρήνα…
Σχετικά Άρθρα

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κινδυνεύει από τα δεξιά της…
Αυτό που ελάχιστοι αναλύουν και αναδεικνύουν είναι ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει πρόβλημα στα δεξιά της…
Αν και δεν υπάρχει εκφραστής του πυρήνα της δεξιάς στην ΝΔ αλλά διάσπαρτες φωνές που συγκεντρώνουν μέρος της δυσαρέσκειας για την πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι η εξής.
Ένας πυρήνας 6% της Νέας Δημοκρατίας και ένα 12% τουλάχιστον εκτός ΝΔ που αποτελεί την παραδοσιακή δεξιά, άθροισμα 18%, ασφυκτιά, δεν επιδοκιμάζει τις επιλογές Μητσοτάκη και δεν επιδοκιμάζει την πορεία της χώρας και την αντιμετώπιση της πανδημίας και του εμβολιασμού.
Από τα κόμματα που θεωρούνται δεξιά περιλαμβάνονται

  • Βελόπουλος με δημοσκοπικά ποσοστά 4% με 5%
  • Κασιδιάρης (Έλληνες για την Πατρίδα) με ποσοστά τουλάχιστον 3%.

Ειδικά στην περίπτωση Κασιδιάρη που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού εάν αθροιστεί με αναγωγή το ποσοστό των Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής προκύπτει ποσοστό πάνω από 4% αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

  • Τράγκας ο οποίος δημοσκοπικά συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 1,5%
  • Λοιπά δεξιά κόμματα τα οποία συγκεντρώνουν επίσης 1,5%

Το άθροισμα όλων αυτών περίπου 12% με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα αν και δεν αποκλείεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά και να προσεγγίζουν το 15% σε πραγματικά ποσοστά.

Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ενώ το ποσοστό είναι εντυπωσιακά μεγάλο σχεδόν 12% και ίσως 15% λόγω του κατακερματισμού… δεν εμφανίζεται να αποτελεί απειλεί για την Νέα Δημοκρατία που αναπληρώνει τις απώλειες από το κέντρο, το παλαιό ΠΑΣΟΚ και οριακά από τις παρυφές της Αριστεράς.

Πότε ο δεξιός πυρήνας θα αποτελέσει πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία θα προκύψε από την είσοδο στην Βουλή του Κασιδιάρη του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα.
Η είσοδος στην Βουλή πέραν του ότι θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς θα ασκήσει μεγάλη πίεση και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς θα αυξηθούν τα κόμματα που προέρχονται από τα δεξιά...
Εάν τελικά καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή ο Κασιδάρης, πέραν από πολιτική δικαίωση για την φυλάκιση του για ρητορική μίσους… η δυναμική που θα αναπτυχθεί θα πλήξει ακόμη περισσότερο από τα δεξιά την Νέα Δημοκρατία που διαρκώς χάνει επαφή με τον παραδοσιακό της κοινό…

  • Το ζήτημα των εμβολιασμών, έχει πλήξει την Νέα Δημοκρατία καθώς ένα ποσοστό σχεδόν 25% ή και 30% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019 δεν έχει εμβολιαστεί.
  • Στις Εκκλησίες υπάρχει επίσης ζήτημα και οι αντικρουόμενες απόψεις ακόμη και στους κόλπους της Εκκλησίας, έχει αφήσει σημαντικές σκιές, προφανώς για το ζήτημα του εμβολιασμού.

Η υπόθεση πανδημία δεν θα τελειώσει – δυστυχώς – εύκολα ή γρήγορα.
Ο εμβολιασμός ως παρουσιαζόμενη σπουδαία λύση, απέτυχε... να επιτύχει τον σκοπό της.
Οι θάνατοι από covid 19 το 2021 σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι περισσότεροι από τους θανάτους από covid 19 του 2020.
Το 2021 με τόσους εμβολιασμένους θα έπρεπε κρούσματα και θάνατοι να έχουν σημειώσει μεγάλη κάμψη αλλά αντιθέτως… καταγράφεται επιδείνωση.

Ο Μητσοτάκης και παραδοσιακά η οικογένεια Μητσοτάκη δεν ήταν ποτέ δεξιοί, εξέφραζαν ιδέες και απόψεις του κέντρου και των φιλελευθέρων, όχι των παραδοσιακών δεξιών.
Η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική αυτό αποδεικνύει.
Από την προσπάθεια φίμωσης Κασιδιάρη και απαξίωσης των δεξιών κομμάτων αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης ανησυχεί για τα διαδραματιζόμενα στον δεξιό πυρήνα…
Και θα προβληματιστεί ακόμη περισσότερο εάν ο Κασιδιάρης εισέλθει στην Βουλή, σενάριο πολύ πιθανό, οπότε η προσπάθεια Μητσοτάκη θα είναι η πλήρης πολιτική απομόνωση του, η πολιτική εξαφάνιση Κασιδιάρη έως τις εκλογές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης